5.11.17

Ρωσία: Στα δόντια σιβηριανού τίγρη νεαρή υπάλληλος ζωολογικού κήπου (φωτο)


Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών ενός ζωολογικού κήπου στο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, όταν ένας σιβηριανός τίγρηςεπιτέθηκε και παραλίγο να κατασπαράξει μία νεαρή υπάλληλο.
Το μεγαλόσωμο αιλουροειδές πέταξε στο έδαφος την γυναίκα την ώρα που εκείνη προσπαθούσε να το ταϊσει.

Οι επισκέπτες με τις φωνές τους, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή του ζώου, κάτι που επέτρεψε στην εργαζόμενη να απομακρυνθεί προς το δωματιάκι, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ζωολογικό κήπο.
Η υπάλληλος έχει υποστεί σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι η ασθενής φέρει πολλαπλά τραύματα, έχει τις αισθήσεις της, ενώ η κατάστασή της είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή. Νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου του Καλίνινγκραντ και φαίνεται ότι δεν κινδυνεύει η ζωή της.
Όσο για τον τίγρη, ακούει στο όνομα «Typhoon» έχει γεννηθεί την 1η Ιουλίου 2001 σε εγκλεισμό, στον ζωολογικό κήπο του Τσέλιαμπινσκ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Καλίνινγκραντ. Φέτος έκλεισε τα 16 του χρόνια.
Όπως επισημαίνει πηγή του ζωολογικού κήπου, ο τίγρης δεν έχει ξαναεπιτεθεί σε κάποιον από το προσωπικό του κήπου, ωστόσο «σήμερα ήταν πολύ επιθετικός».
tribune