4.10.17

Προσγειώθηκε στην Κάρπαθο το F-16 που παρουσίασε μηχανική βλάβη


Ένδειξη πτώσης λαδιού σε F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας αναστάτωσε την στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ενημέρωσε άμεσα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» και ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας για να λάβει επιπλέον πληροφορίες.


Η κίνηση αυτή του κ. Καμμένου προκάλεσε αναστάτωση αφού όλοι προσπαθούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί, ανησυχώντας μήπως συμβεί κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του πιλότου. 
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ένα μονοθέσιο F-16 ενώ ήταν σε αποστολή στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων» - της μεγαλύτερης διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης- παρουσίασε ένδειξη πτώσης λαδιού και ο πιλότος ενημέρωσε ότι πηγαίνει για προσγείωση ανάγκης.

Στις 17:28 ακριβώς το F-16 από την Κρήτη προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Κάρπαθο. Την επόμενη ώρα, οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιχειρήσουν να διακριβώσουν αν επρόκειτο απλώς για ένδειξη πτώσης λαδιού ή σημειώθηκε πράγματι η συγκεκριμένη βλάβη που θεωρείται από τα σοβαρά περιστατικά που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της πτήσης.
protothema