17.10.17

Π.Καμμένος «διορθώνει» Ν.Τραμπ σχετικά με το κόστος αναβάθμισης των F-16: «Η οροφή είναι τα 1,1 δισ. όχι 2,15 δισ. €»

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης! Τι να τα κάνουμε τα F-16 να κυνηγάμε ...γάτες; F-35 χρειαζόμαστε, διαφορετικά να ξεχάσουν τη Σούδα. Juan
Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνέντευξης Τύπου Τραμπ-Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ότι το «ταβάνι» για την αναβάθμιση των F-16 είναι το 1,1 δισ. ευρώ και όχι το 2,4 δισ. δολ. που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ, προκαλώντας ταραχή στην ελληνική πλευρά.

«Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις € τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επιχειρώντας να διασκεδάσει όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ για κόστος 2,4 δισ δολ. ή 2,15 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός δεν διευκρίνησε τι εννοεί λέγοντας "προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά".
Θα δώσουμε και αντισταθμιστικά στις ΗΠΑ για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, όπως είπε ο πρόεδρος Τραμπ για το πρόγραμμα;
Αρα επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα θα φτάσει τα 2,4 δισ. ευρώ ύψος!
Και πάλι, φυσικά, το ποσό των 1,1 δισ΄. είναι τεράστιο αφού αφορά μικρό μέρος των F-16 τα οποία θα βελτιωθούν οριακά απέναντι στα τουρκικά F-35, αντί να δοθεί ολόκληρο το ποσό σε αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35.
pronews