29.10.17

28η Οκτωβρίου: Το μη επανδρωμένο αερόχημα SPERWER στην παρέλαση - ΒΙΝΤΕΟ


Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Μπλαβέρης στο www.proelasi.org ο Στρατός διαθέτει δυο τάγματα με UAV Sperwer, γαλλικής κατασκευής, ενώ αντιστοίχως η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει μία Μοίρα με το ελληνικής σχεδιάσεως και κατασκευής UAV “ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ”.

Αμφότερα διαθέτουν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για να δράσουν αποτελεσματικά στην νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο.


Τα δύο τάγματα UAC Sperwer διακρίθηκαν στο Αφγανιστάν, όπου πραγματοποίησαν τακτικές αναγνωριστικές πτήσεις για λογαριασμό της διοικήσεως της συμμαχικής δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ISAF.



 Πρόκειται για τα 471 και 472 Τάγματα Επιτηρήσεως Πληροφοριών (471 ΤΕΠΠ και 472 ΤΕΠΠ), από τα οποία το πρώτο εδρεύει στη Θράκη και επιχειρεί με ζώνη ευθύνης αυτή του Δ’ Σώματος Στρατού, με “χερσαίο προσανατολισμό”, ενώ το δεύτερο εδρεύει στην Αθήνα, στο Στρατόπεδο “Καραϊσκάκης Α’”, στο Χαϊδάρι, υπάγεται στην Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) και επιχειρεί με ζώνη ευθύνης όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Το καθένα από τα δύο αυτά ΤΕΠΠ ανήκει σε ένα Συγκρότημα Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικού Πολέμου και Πληροφοριών (1ο και 2ο ΣΕΗΠΠΕΠ).

armyvoice.gr