11.9.17

Ακόμη περισσότερη επιδοματική πολιτική για τους… Ρομά!

H ελεεινή συναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ- ...Ρομά, για εξαγορά ψήφων, συνεχίζεται!!!
Juan
____________
Προπαρασκευαστική συνάντηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της ...Ειδικής Γραμματείας Ρομά (!) πραγματοποιήθηκε χτές, παρουσία της ...αρμόδιας υπουργού Θ. Φωτίου, της Ειδικής Γραμματέως Κ. Γιάντσιου, στελεχών της Ειδικής Γραμματείας, εκπροσώπων από 10 συναρμόδια υπουργεία, της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και των... συνομοσπονδιών Ρομά. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η εξειδίκευση της εθνικής στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, με ιδιαίτερη έμφαση σε τέσσερις βασικούς άξονες: Την παιδεία, την απασχόληση, τη στέγαση και την υγεία. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος θα πετάξει ακόμη περισσότερα χρήματα προς τους καταυλισμούς των Ρομά. Τώρα εάν ελπίζει ότι όντως οι κάτοικοι αυτών των καταυλισμών θα αποφασίσουν μετά από χιλιάδες συναπτά έτη να αλλάξουν τρόπο ζωής και να ενστερνιστούν τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑίων ή εάν η κυβέρνηση απλά προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους που θα διοχετευτούν μαζικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντησει ο σκεπτόμενος Έλληνας.


Αξίζει όμως να δούμε τι ανέφερε «ενδεικτικά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η υπουργός ότι ήδη λαμβάνουν οι Ρομά: Κάρτα αλληλεγγύης, το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, κλπ. Πλέον, η συντριπτική πλειονότητα των Ρομά ωφελείται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
  , το οποίο συνδέεται με το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους.
 Και συνέχισε η υπουργός, να αναδεικνύει περαιτέρω τις «παροχές» του ελληνικού κράτους, με τα χρήματα των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων, προς τους Ρομά.

Είπε χαρακτηριστικά: «Παίρνουν, δηλαδή, δωρεάν τρόφιμα, έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν voucher, για να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακό σταθμό. 
Επιταχύνουμε τις οικιστικές παρεμβάσεις σε οικισμούς Ρομά, γιατί θέλουμε επιτέλους τα παιδιά να ζήσουν σε ανθρώπινο περιβάλλον».
Όμως προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε εκεί, αλλά συνέχισε με το τι άλλο πρόκειται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων:
- Στους οικισμούς όπου ο πληθυσμός ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης, πραγματοποιείται μεταστέγαση σε συγκροτήματα κοινωνικής κατοικίας, υπό την εποπτεία των δήμων και με υπεύθυνο φορέα διαχείρισης.
- Σε οικισμούς που βρίσκονται σε μικτές περιοχές στις παρυφές πόλεων με σπίτια και παραπήγματα, αναπτύσσονται παρεμβάσεις βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης με την ανάπτυξη δομών υγιεινής, την αναβάθμιση των συνθηκών περιβαλλοντικής υγιεινής, όπως νερό, φωτισμό και αποκομιδή απορριμμάτων.
- Τέλος, σε υποβαθμισμένες γειτονιές μέσα στις πόλεις, προωθείται η κοινωνική ένταξη των Ρομά, ιδιαίτερα μέσω παρεμβάσεων, όπως η επιδότηση ενοικίου και η απασχόληση.
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάποιος από τους μη-προνομιούχους, απλούς, ορθόδοξους, μη εθνοτικά μειονοτικούς, με οικογένεια Έλληνας να συνέκρινε τι παίρνει ο ίδιος από το κράτος….


https://www.elora.gr/portal/arxeio/119-akomi-perissoteri-epidomatiki-politiki-gia-tous-roma