30.9.17

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίσθηκε στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τρίπολης!

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίσθηκε στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τρίπολης!
Κοντά στον κόμβο της Νεμέας  
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίσθηκε χθες το μεσημέρι στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης, στο ύψος του 113ου χιλιομέτρου, κοντά στον κόμβο Νεμέας, όπως έγινε γνωστό τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μηχανισμός βρέθηκε από υπάλληλο της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης της εθνικής οδού, ο οποίος έκοβε χόρτα στην άκρη του δρόμου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα στα χόρτα και κρυμμένος πίσω από τις μεταλλικές μπάρες.
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ.> από την Τρίπολη, το οποίο εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.
Όπως διαπιστώθηκε, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με κυλινδρικό αντικείμενο που περιείχε την εκρηκτική ύλη. Όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζονται.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο και  ο μηχανισμός δεν μπορούσε να πυροδοτηθεί στην κατάσταση που βρισκόταν, ενώ από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ήταν μικρής ισχύος.
Εκτιμάται ότι τον μηχανισμό άφησαν στο σημείο άγνωστα άτομα, πιθανότατα για να μη βρεθεί στην κατοχή τους σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ star.gr