18.8.17

Διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στην Ισπανία: Διεστραμμένα «καθάρματα» σπέρνουν ξανά τον τρόμο

Aν οι κυβερνήσεις δεν είναι σε θέση να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες και το συνάφι τους, ας αφήσουν τους λαούς να ξεμπερδέψουν μ αυτούς... Juan

Τα περισσότερα πρωτοσέλιδα εστιάζουν στο «μακελειό» της Λας Ράμπλας, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα - Θρήνος και οργή για το νέο χτύπημα του τρόμου

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε εχθές την Ισπανίαπρωταγωνιστεί στα εξώφυλλα των εφημερίδων ανά την υφήλιο, με τα τοπικά και διεθνή μέσα να κάνουν λόγο για «σφαγή» την οποία πραγματοποίησαν διεστραμμένα «καθάρματα».

Η πλειοψηφία των πρωτοσέλιδων εστιάζει στο χτύπημα στην Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης, καθώς η δεύτερη επίθεση στην Καμπρίλς συνέβη τα ξημερώματα και δεν είχε ευτυχώς μέχρι τώρα κόστος σε ανθρώπινες ζωές. 

Στην δημοφιλή τουριστική λεωφόρο της Βαρκελώνης, 13 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγάκι «σάρωσε» το πλήθος των συγκεντρωμένων τουριστών το απόγευμα της Πέμπτης.

Η νέα επίθεση χαρακτηρίζεται «μακελειό» στα περισσότερα πρωτοσέλιδα που ξεχειλίζουν από οργή για τα διεστραμμένα «καθάρματα», τα οποία έβαλαν ξανά στο στόχαστρο οικογένειες και αθώα παιδιά. 

Δεν λείπουν επίσης τα μηνύματα ελπίδας και ενότητας από τις ισπανικές εφημερίδες που καλούν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν χωρίς φόβο και ενωμένα την τζιχανιστική απειλή.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο σημαντικά πρωτοσέλιδα

The Times: «Το κακό ξαναχτυπά»



ABC: «Οι τζιχαντιστές "χτυπούν" την Ισπανία στη Βαρκελώνη»



Sun: «Τα καθάρματα στη Βαρκελώνη»



Daily Mail: «Σφαγή οικογενειών σε διακοπές»



La Republica: «Τρομοκράτες στην καρδιά της Βαρκελώνης»



Guardian: «Ο τρόμος χτυπά τη Βαρκελώνη»





Daily Mirror: «Σφαγή»


The Washington Post: «Ο τρόμος χτυπά τη Βαρκελώνη»



Liberation: «Τρόμος στην Λας Ράμπλας»



La Razon: «Ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία»



Ara: «Χωρίς φόβο»



Daily News: «Διεστραμμένοι»