25.7.17

Μηνυτήρια αναφορά Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τις καταστροφές στην Ερμού


«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο» είναι το μήνυμα κατά της ανοχής στη βία που εκπέμπουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με την κατάθεση μήνυσης για τους υπεύθυνους που προκάλεσαν πρωτοφανείς καταστροφές σε καταστήματα στην Ερμού.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν σε περίπου 67 καταστήματα σε όλο το μήκος της οδού Ερμού είτε το Video), στο εμπορικότερο σημείο της Αθήνας, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, δήλωσε ότι «η μήνυση για τις καταστροφές δεν αποτελεί μια απλή συμβολική κίνηση στήριξης στον εμπορικό κόσμο μιας πόλης που συνεχώς ανεβαίνει, αλλά ένα σαφές μήνυμα ότι η εξοικείωση με τη βία και η ανοχή στην ανομία συνιστούν σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα για τη δημοκρατία».

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α κ. Καφούνης,  δήλωσε  ότι είναι  ευτυχής που ο σημαντικότερος παράγοντας της πόλης άκουσε την φωνή αγωνίας του επιχειρηματικού κόσμου και υποσχέθηκε ότι ο αρχαιότερος εμπορικός σύλλογος της χώρας θα εξακολουθήσει να απαιτεί την εφαρμογή και στην Αθήνα, αυτών που σε κάθε άλλη Ευρωπαϊκή πόλη θεωρούνται αυτονόητα.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά ο Δήμος Αθηναίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών «δημιουργούν μέτωπο εναντίον εκείνων που θέλουν να πλήξουν την εμπορική κίνηση και κατ’ επέκταση να γονατίσουν το κέντρο της πόλης και καλούν την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της»
kathimerini