28.7.17

Βίντεο: Νέος κλιματολογικός τρόμος; - Ερχεται μεγάλος χειμώνας από το 2018…


Aντίθετα με την διαδεδομένη και πολύ κερδοφόρα ιστορία του «θερμοκηπίου» με βάση την οποία οι πολίτες των χωρών πληρώνουν βαριούς «πράσινους» φόρους, πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είναι πιθανή η επαναφορά της εποχής των παγετώνων στην Ευρώπη και το ενδεχόμενο πολλές περιοχές αυτής να πληγούν από θερμοκρασίες που θα αγγίζουν και τους -70 βαθμούς.

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται αποτελέσματα έρευνας της ΝASA σχετιζόμενα με την απουσία εκρήξεων στην επιφάνεια του ήλιου.
Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.
Το περιεχόμενο, βέβαια, αυτού του βίντεο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αμφισβητήσεις αλλά ο ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για το υποτιθέμενο φαινόμενο του «θερμοκηπίου»
Σε μια χώρα η οποία δέχεται έντονες βροχοπτώσεις από το 2009 και μετά, ακούγεται τουλάχιστον οξύμωρο το να υπάρχει έκθεση με βάση την οποία η Ελλάδα δεν θα έχει πόσιμο νερό μέχρι το 2040!
Και αναρωτιέται κανείς γενικώς όλες αυτές οι σούπερ εκθέσεις περί κλιματικής αλλαγής πως προκύπτουν και που αποσκοπούν
Σύμφωνα λοιπόν με εκθέσεις, η Ελλάδα θα έχει άμεσες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς μία μεγάλη περιοχή στα νότια της χώρας είναι πιθανόν να μετατραπεί σε έρημο, εξαιτίας της έλλειψης νερού.
Στη δημοσιότητα δόθηκε προ ημερών η λίστα με τις χώρες που υποτίθεται θα αντιμετωπίζουν σαφές πρόβλημα νερού για τις αμέσως επόμενες δεκαετίες, λόγω της κακής διαχείρισης από την Πολιτεία.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 33 χώρες του πλανήτη, οι οποίες είναι πολύ πιθανό μέχρι το 2040 να βρεθούν αντιμέτωπες με εντονότατο πρόβλημα έλλειψης νερού, εξαιτίας του συνδυασμού των καιρικών συνθηκών, των αλλαγών στο κλίμα και της κάκιστης διαχείρισης (έτσι λέει η εκθεση)
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα μαζί με άλλες 32 χώρες, καλούνται να λάβουν άμεσα μέτρα, προκειμένου να προφυλάξουν τον πληθυσμό και τις υποδομές τους.
Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Καλή διαχείριση σημαίνει φόρος στο νερό ώστε να μην καταναλώνεται (εν μέρει είναι και σωστό διότι πολλοί για να πλύνουν ένα δόντι χαλάνε ένα βαρέλι ολόκληρο)
Η χώρα μας, βάσει της έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα, αντιμετωπίζει πιθανότητα μεγαλύτερη από 80% να στερηθεί το απαραίτητο για τη διαβίωση του πληθυσμού και την κάλυψη των αναγκών της νερού μέχρι το 2040, καθώς το κλίμα γίνεται θερμότερο, οι ζεστές ημέρες του χρόνου αυξάνονται και παρόλα αυτά, απουσιάζουν οι υποδομές για τη συλλογή, διατήρηση και αξιοποίηση του πόσιμου υγρού, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπου.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση της σχετικής κατάταξης, των 33 χωρών που αν δεν λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με έλλειψη πόσιμου νερού, την ίδια στιγμή που τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και οι προβλέψεις για το μέλλον ανατρέπονται με αυξανόμενη ένταση, προς το χειρότερο.
Στη λίστα περιλαμβάνονται χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αραβίας, καθώς και ορισμένες ακόμα ευρωπαϊκές, όπως τα Σκόπια και η Ισπανία, ενώ διακρίνει κανείς και το όνομα της Τουρκίας.
Στον υψηλότερο δείκτη επικινδυνότητας περιλαμβάνονται οκτώ χώρες και συγκεκριμένα το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Σαν Μαρίνο, η Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Παλαιστίνη (έχει αναγνωριστεί από οργανισμούς και κράτη) και το Ισραήλ.
Πολλές χώρες ακόμη παρουσιάζουν δυσοίωνες προβλέψεις, παρ’ ότι στην παρούσα φάση δεν δείχνουν να απειλούνται.
Παρόλα αυτά, και σύμφωνα με την έκθεση του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Έρευνας, θα πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα, καθώς τις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν με το 2040, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και ίσως να είναι αργά.
Καταρχάς υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα μεν την κλιματική αλλαγή και το λεγόμενο φαινόμενο του «Θερμοκηπίου» το οποίο αμφισβητεί και ο πλέον θεσμικός παράγοντας του πλανήτη, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ.
Ένα πολύ εμπεριστατωμένο παλαιότερο άρθρο επ'αυτού είχε δημοσιευθεί στο brainchange.gr
Eκεί θα δείτε ότι μπαίνουν πολλές δεύτερες σκέψεις ως προς το αν όντως έχουμε κλιματική αλλαγή λόγω ανθρωπογενών αιτιών ή κάτι άλλο συμβαίνει. Το μόνο που θα πούμε είναι ότι από τότε που ξεκίνησε η ιστορία αυτή οι κυβερνήσεις μαζί με την ελληνική μας τάραξε στους «πράσινους φόρους» μια ανάγνωση του λογαριασμού του ηλεκτρικού θα σας πείσει.
Δείτε το βίντεο…
pronews