9.7.17

09/07/2017 - 14:44 ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ Μοσούλη: Μαζικές αυτοκτονίες μελών του ISIS και των οικογενειών τους για να μην παραδοθούν (φωτό, βίντεο)

Διοικητές και μαχητές του ISIS έχουν αυτοκτονήσει πυροδοτόντας, τις εκρηκτικές τους ζώνες στην περιοχή της παλιάς Μοσούλης, προκειμένου να αποτρέψουν τον Ιρακινό Στρατό από το να τους συλλάβει.

Στον ποταμό Τίγρη έπεσαν επίσης σήμερα ισλαμιστές που έχουν εγκλωβιστεί την πόλη της Μοσούλης, προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, που τους καταδιώκουν, στην προσπάθεια ανακατάληψης του τελευταίου θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στην παλιά πόλη. 
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μία ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, που έχει εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ και μάχεται τους ισλαμιστες του ISIS στην παλιά πόλη της Μοσούλης, έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ.
Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί την έναρξη της πτώσης του τελευταίου θύλακα άμυνας των ισλαμιστών. «Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν υψώσει την σημαία του Ιράκ, στην όχθη του ποταμού Τίγρη, στην παλιά πόλη της Μοσούλης» ανέφερε χαρακτηριστικά τηλεοπτικός τίτλος στην τηλεόραση (Iraqiya News).
Από την πλευρά τους, οι ιρακινές δυνάμεις συνεχίζουν να θέτουν υπό έλεγχο τους όλο και περισσότερες περιοχές. Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει έναν μεγάλο αριθμό ελεύθερων σκοπευτών και κυβερνητών του ISIS, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της Σαουδικής Αμπού Χαφσά, του συμβούλου του al-Baghdadi Ayed al-Jumaili και του κυβερνήτη ISIS της επαρχίας Ninawa, Abu Ahmad al-Iraqi.
Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν αναπτύξει μια αμυντική γραμμή στην ανατολική όχθη του ποταμού Τίγρη για να αποτρέψουν τους μαχητές ISIS να διαφύγουν στην αριστερή πλευρά της Μοσούλης.
Ιρακινές πηγές ανακοίνωσαν ότι ο ιρακινός στρατός έχει εκκενώσει τελικά τους περισσότερους πολίτες από την παλία Μοσούλη και ότι οι υπόλοιπες γυναίκες ή άνδρες είναι μαχητές και μέλη της οργάνωσης του ISIS.
Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων ISMA, Amaq, δήλωσε ότι όλοι οι εναπομείναντες μαχητές στη παλια Μοσούλη έχουν δώσει «δέσμευση πίστης μέχρι θανάτου» στο Χαλιφάτο.
Το ISIS φαίνεται να ενθαρρύνει τους μαχητές του στη Μοσούλη να αυτοκτονήσουν, ώστε να μην «πιαστούν» και να δώσουν στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ευαίσθητες πληροφορίες.
Το ιρακινό Joint Operations Room ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία πέτυχε όλους τους στόχους της. Οι ιρακινές δυνάμεις «χτενίζουν» τώρα σπίτια για τους υπόλοιπους ελεύθερους σκοπευτές ISIS και διοικητές για να τους συλλάβουν ή να τους σκοτώσουν. Και η επιχείρηση για τον έλεγχο της πόλης, αναμένεται να λήξει τις επόμενες ώρες.

DEFEATED commanders are committing suicide by blowing themselves up now on Live TV in  Old City. ( will upload footage soon)
VIDEO commanders committing suicide by blowing themselves up on Live TV in  Old City after they were completely surrounded. pic.twitter.com/9cDb2EsYDq


pronews