22.6.17

Ηλιακούς συλλέκτες στο τείχος με το Μεξικό προτείνει ο Τραμπ


Την πρόταση του να τοποθετήσει συλλέκτες ηλιακής ενέργειας στο τείχος που υποσχέθηκε να κατασκευάσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία στα σύνορα με το Μεξικό, γνωστοποίησε στους υποστηρικτές του σήμερα Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε αυτή του την πρόθεση από την Αϊόβα σημειώνοντας πως τα ηλιακά πάνελ θα παρέχουν φθηνή ενέργεια και θα βοηθήσουν να αποπληρωθεί η κατασκευή του αμφιλεγόμενου τείχους.Εσπευσε, μάλιστα, να σημειώσει ότι πρόκειται για δική του ιδέα, ενώ επαίνεσε τρόπον τινά τον εαυτό του για την “καλή του φαντασία”.
Παρόλα αυτά,  η ιδέα της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στο τείχος έχει συμπεριληφθεί σε επιχειρηματικά πλάνα διάφορων εταιρειών. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι δύο ακαδημαϊκοί πρότειναν τη συγκεκριμένη ιδέα τον Μάρτιο σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Wall Street Journal.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να κατασκευάσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και τη διακίνηση ναρκωτικών. Ο κ. Τραμπ επέμεινε πως θα καταφέρει να πείσει το Μεξικό να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο, ωστόσο, ο Πρόεδρος Enrique Peña Nieto έχει απορρίψει την ιδέα.

kathimerini