25.6.17

Αδιαθεσία ένιωσε ο Ερντογάν στο τζαμί που πήγε να προσευχηθεί – Του δόθηκαν πρώτες βοήθειες


Αδιαθεσία αισθάνθηκε το πρωί της Κυριακής ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του προσευχής του μπαϊραμιού στο τζαμί Μιμάρ Σινάν με αποτέλεσμα να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).
Αμέσως μετά ο Ταγίπ Ερντογάν βγήκε από το τζαμί περπατώντας και δήλωσε πως είχε πέσει η πίεσή του λόγω χαμηλού ζαχάρου και πως συνήλθε γρήγορα.
«Σήμερα ειδικά περάσαμε μια κατάσταση χαμηλής πίεσης λόγω ζαχάρου. Ευτυχώς σύντομα επανήλθε. Τώρα είμαι σε καλή κατάσταση.
Και θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας στις 15.00 στο Συνεδριακό Κέντρο στον Κεράτιο με μια τελετή για το μπαϊράμι που θα κάνουμε για τη βάση του κόμματός μας», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος για ένα μήνα έκανε νηστεία λόγω ραμαζιανιού σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα.
Κατά τη νηστεία απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και νερού από την ανατολή του ήλιου μέχρι και την δύση του.
Ο Τούρκος Πρόεδρος στη δήλωσή του έξω από το τζαμί έκανε επίσης αναφορά στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Στη συνέχεια αναχώρησε για το σπίτι του στη Χρυσούπολη ή Σκούταρι, στην ασιατική ακτή απέναντι από την Κωνσταντινούπολη, μαζί με τον αδελφό του Μουσταφά όπου και χαιρέτισε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.
Ένας πολίτης δήλωσε στο πρακτορείο Ντογάν:
«Έκανε χειραψία και μετά κάθισε. Είδα τον οδηγό του να μπαίνει μέσα. Ήταν αρκετά φυσιολογικά. Μετά είδα ότι τον πήραν κάτω για 15-20 λεπτά. Και τώρα είναι αρκετά καλά. Καθόταν, δεν είχε πρόβλημα».
Άλλος πολίτης φέρεται να είπε: «Ο Πρόεδρος ήρθε να άκουσε τη συζήτηση. Μετά ξάπλωσε αργά κάτω. Μετά η πρώτη βοήθεια έγινε εδώ. Μετά τον έβγαλαν έξω».
Ένας άλλος πολίτης που βρισκόταν πίσω ακριβώς από Ερντογάν είπε: «Κάναμε προσευχή πίσω του. Ξαφνικά αδιαθέτησε. Όλοι σηκώθηκαν, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν. Τον έβγαλαν έξω με φορείο. Για 5-10 λεπτά του έδωσαν πρώτες βοήθειες. Η προσευχή δεν είχε ακόμη αρχίσει».
tribune