2.5.17

Απρόσμενος σύμμαχος ο Τόμσεν: Η Ελλάδα έκανε μεταρρυθμίσεις, τώρα οι εταίροι να μειώσουν το χρέος


Για να αποφασίσει το ΔΝΤ τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, πρέπει να έχει διαβεβαιώσεις για συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία θα συνοδεύουν τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο δήλωσε ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν.

«Η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να πάει χέρι – χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους», ανέφερε ο κ. Τόμσεν, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως είπε, ο ίδιος δεν μπορεί να ζητήσει από το δ.σ. του Ταμείου να λάβει απόφαση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, μέχρι να αποφασιστούν «ισχυρά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», παράλληλα με τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

ΔΝΤ: Απαραίτητη και η συμφωνία για το χρέος

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις επιλύει τη μία πλευρά του ζητήματος της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα απαιτείται ελάφρυνση του χρέους.
Σε δήλωση του Ταμείου, σημειωνόταν ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με τις περαιτέρω συζητήσεις, τις επόμενες εβδομάδες, σχετικά με μία αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

tribune