2.5.17

Ξανά αρχηγός και στο AKP ο Ρ.Τ. Ερντογάν, απόλυτος μονοφαγάς!


Δεν υπάρχει περίπτωση να στεριώσει άνθρωπος σε αξίωμα στην Τουρκία, εάν υπάρχει τρόπος και αυτό να το αρπάξει για τον εαυτό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τελευταίο κρούσμα η επιθυμία του να γυρίσει στο ισλαμιστικό κόμμα AK και μάλιστα όχι ως απλό μέλος, αλλά στην πρώτη ευκαιρία να γίνει ξανά ο αρχηγός του!

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) λοιπόν, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, «αποφάσισε» να προσφέρει στον πρόεδρο Ερντογάν να ξαναγίνει μέλος του κόμματος. Την «αυθόρμητη» πρόσκληση ακολούθησε θετική απόκριση και πριν προλάβουμε καλά καλά να αντιληφθούμε τι έχει γίνει, σήμερα ο Ερντογάν ορκίζεται ως μέλος του κόμματος!
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε έκτακτο συνέδριο για τις 21 Μαΐου (τυχαίο και αυτό) κατά το οποίο θα εκλεγεί νέος πρόεδρος. Μαντέψατε ποιος θα είναι ο νέος; Ναι, ο Ερντογάν! Είχε βλέπεις αποχωρήσει το 2014 από το κόμμα που ίδρυσε το 2001, επειδή εξελέγη πρόεδρος.
Ό,τι δεν ταίριαζε με τις φιλοδοξίες Ερντογάν, τακτοποιήθηκε με την συνταγματική αλλαγή που πέρασε μέσα από ένα δημοψήφισμα, αυτό στις 16 Απριλίου, όπου τελικά έγιναν «όσα έπρεπε», νόμιμα και παράνομα, αρκεί να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές έστω και με μία ψήφο. Ανάμεσά τους και η δυνατότητα του προέδρου να είναι μέλος κόμματος…

defence-point