13.3.17

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού του χειριστή από άντρες της Πυροσβεστικής
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, στο ΕΚΑΒ και στην Αστυνομία ύστερα από σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αιγαίου στην Καλαμαριά.
Ξαφνικά, και ενώ εκτελούνταν εργασίες, περίπου 20 λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα, τριαξονικό όχημα με γερανό υποχώρησε και έπεσε στην τρύπα του εργοταξίου βάθους 25 μέτρων. Από το σοβαρότατο αυτό ατύχημα δεν προκλήθηκαν τυχόν τραυματισμοί ή ζημιές σε περίοικους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μία τιτάνια προσπάθεια εντοπισμού και απεγκλωβισμού του χειριστή του γερανού που παρασύρθηκε στο κενό μαζί με τον γερανό του και εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια.
Η κατάστασή του είναι άγνωστη μέχρι στιγμής, ενώ δεν προκύπτει να αγνοούνται άλλοι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο. Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα, μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμό και επιστρατεύονται γερανοί της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., σε μία προσπάθεια να μπορέσουν να τραβήξουν το τριαξονικό. Ούτε οι γερανοί της ΕΛ.ΑΣ. ή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μπορούν να σηκώσουν το βαρύ όχημα και έτσι ζητήθηκε ειδικός γερανός από την ΜΕΤΡΟ. Οι πυροσβέστες που είναι στο σημείο μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει απάντηση ή σημάδια ζωής από τον άτυχο χειριστή που προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν.
Βίντεο: Thestival Gr/news247.