20.3.17

Ο Α.Σώρρας καλεί σε εξέγερση τους Έλληνες (βίντεο)


ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ...

Την ώρα που υπάρχουν φήμες για τον Αρτέμη Σώρρα ότι έχει καταφύγει στην Λατινική Αμερική και αναζητάται πλέον σε όλη την υφήλιο σε ένα αστυνομικό θρίλερ καταδίωξης ο ίδιος μέσω  βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αλλά και μέσω συνεργατών του καλεί τους Έλληνες σε εξέγερση.

Πολλοί πάντως πιστεύουν ότι ο Α.Σώρρας κυνηγιέται τόσο ανελέητα επειδή υπήρχε φόβος να κατέβει στις εκλογές με αρκετή επιρροή όπως φάνηκε στο εκλογικό σώμα. Θα αποσπούσε ψηφοφόρους από όλες τις παρατάξεις. 
Αυτό το πιστεύουν ακράδαντα όλοι. Ακόμα και τώρα που κυνηγιέται από την Δικαιοσύνη οι υποστηρικτές του εμφανίζουν μια συμπαγή συνοχή που εκπλήσσει τις Αρχές και το πολιτικό σύστημα.

Στο μεταξύ οι δομές του φορέα του παραμένουν αρραγείς. Ο φορέας θα μπορούσε να μετατραπεί σε κόμμα ακόμα και τώρα και να κατέβει σε μελλοντικές εκλογές.
Ακόμα και την δικαστική δίωξη θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει υπέρ του ο Α.Σώρρας και μάλιστα εκ του ασφαλούς ποιος ξέρει που ευρισκόμενος.
Η καλύτερη πολιτική διαφήμιση για αυτόν θα είναι η δίωξη αυτή καθώς θα χρησιμοποιηθεί η «αγιοποίηση» και η παρουσίασή του ως «μάρτυρα» και πολιτικά διωκόμενος.
Άλλωστε πολλοί σε αυτή την χώρα αναρωτιούνται: Υπεύθυνοι για αρπαγές και διασπάθιση δισεκατομμυρίων ευρώ δεν έχουν κατονομαστεί και πόσω μάλλον τιμωρηθεί
Στο γνωστό βίντεο που δημοσίευσε ήδη από το Σάββατο το pronews.gr o Αρτέμης Σώρρας μιλάει για τη διαμάχη με τον κουμπάρο του, αφήνει αιχμές για το δικαστικό σώμα καθώς όπως λέει «η Δικαιοσύνη είναι εγκάθετη» και απειλεί πως θα επανέλθει με λεπτομέρειες για την υπόθεση θέλοντας να αποδείξει την αθωότητά του.
"Κατέθεσα ολα τα στοιχεία για το κώλυμα μου να παραστώ στη δίκη, ακόμη και το πινάκιο της δίκης που είχα στην Καλαμάτα", λεει ο κ. Δημαρέσης και καταγγέλλει πως ο Αρτέμης Σωρρας καταδικάστηκε ερήμην, εξαιτίας της δικαιολογημένης απουσίας του ιδίου, που δεν έκανε δεκτή η έδρα.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι το ένταλμα σύλληψης για τον πελάτη του δεν κινείται στα όρια της συνήθους δικαστικής πρακτικής, καθώς ο κ. Σώρρας θα καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, όταν αποφασίσει να εμφανιστεί οικιοθελώς ενώπιον των αρχών.
"Σε τέτοιες περιπτώσεις ακολουθείται μια πεπατημένη, ώσπου να γίνει το εφετείο κανένας δεν συλλαμβάνεται. Δεν γίνεται δηλαδή από την πρώτη ημέρα η σύλληψη", εξηγεί ο κ.Δημαρέσης και μιλά για επικοινωνιακή δίωξη παρομοιάζοντας την με αυτές των μελών της Χρυσής Αυγής.
Τέλος, τονίζει οτι η δίωξη του Αρτέμη Σώρρα έχει ως στόχο να μην ακουστούν τα επιχειρήματα του αρχηγού της "Ελλήνων Συνελευσις" την ώρα που -όπως υποστηρίζει ο κ. Δημαρέσης- η πλευρά Σώρρα έχει προτείνει συμβιβασμό για το χρέος προς τον πρώην συνεργάτη του, Φώτη Λεπίδα.
Το διάγγελμα του καταζητούμενου
Με ένα βίντεο 21 λεπτών και 22 δευτερολέπτων που ανέβασε  στο facebook, ο Αρτέμης Σώρρας καλεί σε εξέγερση τους Έλληνες σε μια εξέγερση μάλιστα στην οποία θα πρωοτοστατήσει.
Όλα αυτά, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψη του και ενώ είναι έντονες οι φήμες ότι έχει ήδη καταφύγει στο εξωτερικό
Μέσα από ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό σε άγνωστη τοποθεσία και φορώντας μαύρα ρούχα, καλεί τους οπαδούς του να συνεχίσουν «τον πόλεμο κατά του κατεστημένου και της δικαιοσύνης» ενώ εξαπολύει επίθεση στα ΜΜΕ που όπως υποστηρίζει τον πολεμούν σκόπιμα.
Δηλώνει ότι θα αντισταθεί και δεν θα παραδοθεί ποτέ.
Λέει πως στην Ελλήνων Πολιτεία που ονειρεύεται δεν θα υπάρχουν φυλακές και τονίζει πως η δίκη του ήταν παρωδία. ''Εάν με βάλουν φυλακή θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στη βουλή. Να καταλάβουν κάποιοι πως είσαστε πολλοί. Συσπειρωθείτε με τα πανό σας για τα 600 δισ. που είναι δικά σας. Μην ακούτε αυτούς που προσπαθούν να παραποιήσουν κάθε χαρτί''.
Ο Αρτέμης Σώρρας καλεί τους οπαδούς του να ξεσηκωθούν . ''Τι περιμένετε; Δικά σας είναι τα λεφτά! Ξεσηκωθείτε μην τους αφήνετε να σας δουλεύουν άλλο. Τι περιμένετε; Να λέει το κάθε κανάλι το κοντό του και το μακρύ του; Όποιος ξαναπεί σε κανάλι αυτά που θέλει και δεν τα αποδείξει λιώστε τον στη μήνυση. Φτάνει πια! Αφού τους αρέσει το δικαστικό τους σύστημα, πηγαίνετε με το δικαστικό τους σύστημα και λιώστε τους στις μηνύσεις. Ενωθείτε''!
''Βγαίνουν στα κανάλια όλα τα φρικιά και λένε ότι θέλουν. Η εντολή μου είναι να μην κάνετε βήμα πίσω! Ενωθείτε και διοικήστε τις περιφέρειές σας. Το τι θα γίνει με εμένα είναι άλλη ιστορία. Τίποτα δεν έχει ο Σώρρας. Όλα δικά σας είναι. Σας τα μεταβίβασα όλα! Το κεφάλι ψηλά. Εμένα δεν θα με λυγίσουν. Δεν θα λυγίσουν ούτε τα γόνατα ούτε το κεφάλι''
Κλείνοντας ο Αρτέμης Σώρρας αναφέρεται στη γυναίκα του και υποστηρίζει ότι καταδικάστηκε άδικα επειδή στόχος ήταν ο ίδιος: ''Είναι μεγάλη μου τιμή που είναι γυναίκα μου και όσο αντέξει. Μεγάλη μου τιμή που είστε αδέρφια μου και αίμα μου όλοι εσείς. Ο πολεμιστής αν χρειαστεί σκοτώνει για να πετύχει το σκοπό του. Θα είμαι πάντα μαζί σας ακόμα και αν δεν είμαι μαζί σας. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ο Σώρρας καταδικάστηκε όπως και η σύζυγός του σε 8 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος με την ποινή να μην επιδέχεται αναστολή.
 
Το ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί ήδη. Μηνυτής ήταν ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του, ο οποίος τού είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του και ο Σώρρας τότε (όπως καταγγέλει) του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.
Στο δικαστήριο δεν πήγε ο Αρτέμης Σώρρας αλλά ένας δικηγόρος για να ζητήσει αναβολή της δίκης, την οποία τελικά δεν πήρε. Ακούστε τι είπε ο κουμπάρος του Αρτέμη Σώρρα, αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση...
pronews