12.11.16

Ν.Τραμπ: «Θα πολεμήσουμε τους Ρώσους μόνο αν θελήσουν να... ανατρέψουν τον Μ.Ασαντ που πολεμά τον ISIS»!


Ο ΝΕΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Την πλήρη αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο συριακό ζήτημα προανήγγειλε με συνέντευξή του στην The Wall Street Journal ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ σταματώντας πλέον τις αμερικανικές προσπάθειες ανατροπής του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν Γ' ΠΠ.
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα καταλήξουν να πολεμούν με την Ρωσία μόνο εάν οι Ρώσοι επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ», δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
 
«Η θέση μου είναι πως η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το ISIS. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και έχουμε και το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία»πρόσθεσε ο Ν.Τραμπ 
 
«Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που στηρίζουμε», είπε εξαπολύοντας μύδρους για την πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα η οποία εξέθρεψε τον ακραίο ισλαμισμό με τα γνωστά αποτελέσματα.
 
Ο Ν.Τραμπ προεκλογικά είχε δηλώσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα αποδεικνύονταν χειρότερες καθώς πρόκειται για ακραίους ισλαμιστές
 
Τότε έλεγε ότι «προτεραιότητα είναι η εξόντωση του ISIS και όχι η απομάκρυνση του Μ.Άσαντ από την εξουσία»
 
Είναι σαφές ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα αλλάξει άρδην και αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και τώρα κάποιοι απεργάζονται σχέδια για να μην γίνει πρόεδρος όπως νομίμως εξελέγη στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.