18.11.16

“Demon”: Ο ρωσικός υπερ-πύραυλος που θα καταστρέφει την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ - Το απόρρητο όπλο που ετοιμάζεται στα Ουράλια


ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΕΦΑΛΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΝΕΕΣ «ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ» 

Ένα νέο βλήμα το οποίο θα καταστρέφει την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και θα διαθέτει «μη-πυρηνική κεφαλή άγνωστης φύσης» έγινε γνωστό ότι αναπτύσσει η Ρωσία στις υπόγειες εγκαταστάσεις στα Ουράλια.

Λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Ρωσία παρουσίασε τον τρομερό βαλλιστικό πύραυλο Satan -2 με πυρηνική κεφαλή ικανή να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα, νέες πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν έδωσε την εντολή για την ανάπτυξη ενός νέου πύραυλου γνωστού ως “Demon” ο οποίος θεωρείται ακόμη πιο ικανός  και από τον Satan-2. 
Όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αντιστράτηγος Mikhail Matveyevsky επικεφαλής των πυραυλικών δυνάμεων:
«Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την βελτίωση του πυραυλικού οπλοστασίου το παρόν διάστημα εργαζόμαστε για την ανάπτυξη νέων κεφαλών, συ περιλαμβανομένων και ανεξάρτητων κεφαλών οι οποίες θα στοχεύουν τους στόχους τους μέσα από μια νέα διαδικασία, και καταστροφική ισχύ βασισμένη σε νέες φυσικές αρχές (new physical principles)».
Ο Ρώσος αντιστράτηγος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες μπορεί να είναι «οι νέες αυτές αρχές» που θα είναι καταστρεπτικότερες των πυρηνικών.
Όπως αναφέρει το TASS έννοια πάντως των νέων φυσικών αρχών, είναι μια θεώρηση η οποία έχει υπογραμμίζει ότι η καταστρεπτική ισχύ τέτοιων όπλων στηρίζεται σε αρχές που στο παρελθόν δεν υπήρχε ευρεία χρήση τους στον στρατιωτικό τομέα.
Τέτοιες αρχές είναι τα όπλα λέιζερ, τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα, τα γεωφυσικά, τα ραδιολογικά ή τα γενετικά.
Η Ρωσία έχει ήδη δημιουργήσει ένα Η/Μ πυροβόλο υπερυψηλής συχνότητας, SHF(super-high frequency), το οποίο εδράζεται στο σκάφος του αντιαεροπορικού συστήματος Buk και είναι ικανό να καταστρέφει  εναέριους στόχους σε αποστάσεις 10 χλμ. με στοχευμένους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς.
Ανάλογα όπλα  πρόκειται να εγκατασταθούν και στο νέο μαχητικό 6ης γενιάς το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μετά το 2020.
Ο νέος πύραυλος ή οι νέες κεφαλές για τις οποίες μίλησε ο Ρώσος αντιστράτηγος αναπτύσσονται στις απόρρητες υπόγειες εγκαταστάσεις στο όρος Yamantau το ψηλότερο βουνό στα νότια Ουράλια.
Η ύπαρξη των υπόγειων εγκαταστάσεων ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά από αμερικανικούς δορυφόρους στη δεκαετία του ΄90 προκαλώντας τις έντονες ερωτήσεις των ΗΠΑ για τη σκοπιμότητά τους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απάντησε το 1996 λέγοντας: «Η πρακτική του να πληροφορεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ξένα ΜΜΕ για εγκαταστάσεις οποιεσδήποτε και αν είναι αυτές, δεν υφίσταται. Για όποιο σκοπό κατασκευάζονται, αυτές προορίζονται για την ενίσχυση της ασφάλειας της ρωσικής Ομοσπονδίας».
Αν και οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι εκεί υπάρχουν υπόγεια καταφύγια για την ρωσική ηγεσία όπως και στρατηγικό επιχειρησιακό κέντρο, εντούτοις είναι σίγουρο πως υπάρχουν απόρρητες εγκαταστάσεις ανάπτυξης νέων όπλων.
Οι σημερινές δηλώσεις του Ρώσου αντιστράτηγου δεν άσχετα από όσα είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος τόνισε πως η Ρωσία θα αντιδράσει σε κάθε προσπάθεια ανατροπής της στρατηγικής ισορροπίας όπως είναι αυτή που επιχειρείται με την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ.
«Στόχος μας είναι», είπε ο Ρώσος πρόεδρος «η αποτελεσματική εξουδετέρωση κάθε απειλής ενάντια στην ρωσική ασφάλεια συμπεριλαμβανομένης και της αντιβαλλιστικής ασπίδας του ΝΑΤΟ αλλά και η προτροπή του σκεπτικού της παγκόσμιας κρούσης» είπε πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος για να προσθέσει ότι: «θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να διατηρήσουμε την στρατηγική ισορροπία».
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις ο νέος πύραυλος “Demon” που αναπτύσσει η Ρωσία στρέφεται κατά της αντιβαλλιστικής ασπίδας του ΝΑΤΟ αλλά με κεφαλή η οποία δε θα είναι πυρηνική αλλά με αυτό που υπογράμμισε ο Matveyevsky ότι θα στηρίζεται δηλαδή δε νέα «φυσικές αρχές ή ιδιότητες».
Φυσικά δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα του απόρρητου αυτού πυραύλου εκτός του ότι θα είναι μάλλον υπερ-υπερηχητικός και θα μπορεί να προκαλεί καταστροφικά αποτελέσματα στο αντιβαλλιστικό δίκτυο του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία, Πολωνία αλλά και στα σκάφη κλάσης Arleigh Burke που είναι ενταγμένα στο ίδιο δίκτυο.
Όλα αυτά τα μέσα χρησιμοποιούν το βλήμα SM-3 block IB και ΙΙΑ μελλοντικά ικανό να καταστρέφει με βλήμα κινητικής ενέργειας κάθε πυρηνική κεφαλή είτε μέσα στην ατμόσφαιρα είτε έξω από αυτή.


pronews