12.10.16

Μεγάλη έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας UPD


ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ» ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα την καταστροφή του βιβλοπωλείου "Ελεύθερη Σκέψη"

Στην οδό Ιπποκράτους 112, εδρεύει το βιβλιοπωλείο "Ελεύθερη Σκέψη". Στο ίδιο κτίριο, όμως, κατοικεί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα.   Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές, ως προς το ποιός ήταν ο στόχος των βομβιστών και έως τώρα δεν έχουν προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση. 
Μάλιστα, πριν από λίγο ο δικηγόρος της κ.Τσατάνη Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως. Όπως πρόσθεσε, η κ.Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της.
 
«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.
 
Αυτή την ώρα η Ιπποκράτους παραμένει κλειστή, όπως και οι κάθετοι δρόμοι. Οι περισσότερες τζαμαρίες σπιτιών και καταστημάτων στην οδό Ιπποκράτους καταστράφηκαν.
 
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότoφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων. Οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι.
 
Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή:
 
ΕΚΡΗΞΗ7ΕΚΡΗΞΗ8ΕΚΡΗΞΗ9
ΕΚΡΗΞΗ6ΕΚΡΗΞΗ1ΕΚΡΗΞΗ2ΕΚΡΗΞΗ3ΕΚΡΗΞΗ4ΕΚΡΗΞΗ5
pronews