29.10.16

Ο Πολύδωρας σε ρόλο… τριτεγγυητή, ανάμεσα σε Τσίπρα-Μητσοτάκη


Στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα, η κυβέρνηση βρήκε τον… τριτεγγυητή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει με την απόπειρα συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, άλλοτε υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τη… μαρτυρική περίοδο 1990-93, έδειξε με τις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία εκτόνωσης της έντασης.

Ο Βύρων Πολύδωρας, νομικός και ο ίδιος, έδωσε μεγάλη έμφαση στην επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στον απόηχο της απόφασης της οριακής πλειοψηφίας του Συμβουλίου της Επικρατείας (14-11) να κρίνει τον νόμο για τα κανάλια αντισυνταγματικό.
Θέλησε έτσι να κατευνάσει τις ανησυχίες της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να καταστεί εφικτή η συγκρότηση νέου ΕΣΡ, και να ξεπεραστεί το διαρκές αδιέξοδο το οποίο έχρι προκύψει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.
“Είδα τάση για συναίνεση και όχι για επικοινωνιακά παιχνίδια. Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο, θα συμβάλω στην εξομάλυνση της έντασης που έχει προκληθεί”, ήταν η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Βύρωνα Πολύδωρα.
http://ysterografa.gr/