29.10.16

Αγωνία για το Χαλέπι: Μετά την παύση των αεροπορικών βομβαρδισμών οι ισλαμιστές αντάρτες της al-Nusra προελαύνουν


ΚΟΛΑΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ «ΤΙΓΡΕΩΝ»

Σε εξαιρετικά  κρίσιμη για τις συριακές δυνάμεις εξελίσσεται η κατάσταση στο Χαλέπι όπου οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν εξαπολύσει λυσσώδεις επιθέσεις τόσο στοπ δυτικό όσο και στο ανατολικό τμήμα της πόλης επιχειρώντας να σπάσουν την πολιορκία που τους έχει επιβάλει ο συριακός Στρατός.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στο προάστιο Bustan az-Zakhra, σχεδόν στο κεντρικό Χαλέπι,  ενώ εορτάζονται σύμφωνα με αναφορές να κτυπήσουν στο δρόμο που οδηγεί στο παλιό φρούριο της πόλης, είπαν πηγές των συριακών δυνάμεων στο RIA Novosti.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι συριακές δυνάμεις έχουν απωθήσει όλες τις επιθέσεις στην στρατιωτική ακαδημία Al-Assad, και στο προάστιο Bustan az-Zakhra.
«Σήμερα οι ισλαμιστές αντάρτες εξαπέλυσαν ξανά νέα επίθεση. Αυτή τη φορά κοντά στην περιοχή της στρατιωτικής ακαδημίας και στο προάστιο Bustan az-Zakhra. Οι μάχες είναι σκληρές χωρίς διακοπή», ανέφερε η ίδια πηγή στο RIA Novosti.
Αναφορές υπάρχουν για πολλά οχήματα VBIED (η al-Nusra κάνει λόγο για τουλάχιστον 40 τέτοια οχήματα με ισάριθμους οδηγούς αυτοκτονίας για τη συγκεκριμένη φάση της επίθεσης).
Σύμφωνα με πηγές από τις ένοπλες ομάδες που μάχονται από κοινού με τις συριακές δυνάμεις οι ισλαμιστές αντάρτες ενδέχεται να εξαπολύσουν νέα επίθεση στο βορειοδυτικό Χαλέπι κοντά στον δρόμο γνωστό ως “Castello road”.
Παράλληλα ο βόρειος άξονας ο οποίος χρησιμοποιείται για την μεταφορά εφοδίων στις κυβερνητικές δυνάμεις απειλείται και αυτός.
Στο νοτιοδυτικό Χαλέπι οι ένοπλες οργανώσεις που πρόσκεινται  στην  al-Nusra κτυπούν την στρατιωτική Ακαδημία και τις θέσεις του συριακού Στρατού.
Οι συριακές δυνάμεις κατάφεραν έπειτα από σκληρές μάχες να ανακαταλάβουν τις θέσεις τους στο διαμέρισμα 1070 κατά τη διάρκεια της νύκτας, με τους αντάρτες να βομβαρδίζουν συνέχεες περιοχές που κατοικούνται από αμάχους στο δυτικό και κεντρικό Χαλέπι από το την Παρασκευή.
Η κατάσταση γενικότερα περιγράφεται ως κρίσιμη καθώς έλλειψη αεροπορικών βομβαρδισμών από την ρωσική Αεροπορία  οι ανταρτικές δυνάμεις κινούνται ανενόχλητες στα σημεία όπου εξορμούν για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους, θέτοντας σε κίνδυνο ο συριακός Στρατός να απολέσει όλα τις περιοχές που είχε καταλάβει τελευταία.
Όπως έγινε γνωστό ο συριακός Στρατός μεταφέρει επειγόντως  από άλλα μέτωπα (Χάμα, δυτική Γκούτα) τις επίλεκτες δυνάμεις των «Τίγρεων» και των «Γερακιών της Ερήμου» προκειμένου να ενισχύσουν τον αγώνα.
Κόλαση πυρός: Οι ισλαμιστές αντάρτες βάλλουν κατά των συριακών δυνάμεων με ότι διαθέτουν
Μεγάλη έκρηξη από VBIED της οργάνωσης AhrarAlSham
https://pbs.twimg.com/media/Cv8Rup2WIAAyK5k.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/Cv8vcP7WcAQ2Lz_.jpg:large
Ένοπλοι της οργάνωσης Ahrar al-Sham ετοιμάζονται για επίθεση στο προάστιο Al-Assad. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από εχθές το προάστιο τελικά κατελήφθη.
Η σημερινή κατάσταση στο Χαλέπι: Με το μπλέ οι ισλαμιστές αντάρτες (συμπεριλαμβανομένου και του θύλακα μέσα στην πόλη) , με το σκούροκόκκινο οι κυβερνητικές δυνάμεις, με το κίτρινο οι δυνάμεις του YPG/SDF. Δείτε τη φωτο σε μεγαλύτερη ανάλυση εδώ
https://pbs.twimg.com/media/Cv80eLrWEAApANv.jpg:large
Δυτικό Χαλέπι: Η μάχη για το προάστιο Al-Assad
 Χαλέπι: Οι επιβεβαιωμένος απώλειες των ισλαμιστών
62+ Ένοπλοι (5 Διοικητές)
5x AFV
7+ VBIED
2x BMP
7x Φορτηγά Pick Up
2x  Πυροβόλα των 23 χλστ.
2x Άρματα μάχης
2x Πυροβόλα
Ένοπλοι με παραλλαγή του τουρκικού Στρατού στις μάχες στο Χαλέπι για το διαμέρισμα 1070
https://pbs.twimg.com/media/Cv8TuJCWEAIxruS.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/Cv8TyFcWgAEgtNP.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/Cv8Tzs0XEAAqBfF.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/Cv8T13PWEAEA4G1.jpg:large
πηγη pronews