9.10.16

Σκάφος με 114 μετανάστες στη Μήλο - Προσπάθειες για εξεύρεση χώρου φιλοξενίας


Η ηλιθιότητα και ο ραγιαδισμός, σε όλο του το μεγαλείο! Αντί να ρυμουλκήσουν το σκάφος μέχρι τα τουρκικά ύδατα και να το αφήσουν εκεί, το έφεραν στη Μήλο! Juan


Τουριστικό σκάφος με 114 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και δεκάδες παιδιά, έμεινε ακυβέρνητο, στο θαλάσσιο χώρο, ανάμεσα σε Μήλο και Ερημόμηλο.

Το ακυβέρνητο σκάφος, ρυμουλκήθηκε από το φορτηγό πλοίο ELENI K II έως τον Αδάμαντα της Μήλου, όπου αποβιβάστηκαν οι μετανάστες. 
Προς το παρόν, πραγματοποιείται προσπάθεια εύρεσης κατάλληλου χώρου για τη φιλοξενία των μεταναστών, προκειμένου την Τρίτη, να μεταφερθούν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος σε εγκατάσταση Hot-Spot.
Αντίθετα με τις πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί άρνησης των υπευθύνων, εκ μέρους του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, για την ανάληψη της υποχρέωσης φιλοξενίας των μεταναστών, σημειώνεται, πως από τη συμφωνία Ευρώπης και Τουρκίας, για το μεταναστευτικό, προκύπτει, πως οι μετανάστες δεν δύναται να μεταφερθούν σε κάποια άλλη περιοχή, εκτός αυτής στην οποία βρέθηκαν, παρά μόνο στα εγκεκριμένα hot-spots. 

koinignomi.gr