6.9.16

«Πνίγηκε» στο νερό η Δυτική Ελλάδα - Πλημμύρες σε Κεφαλονιά, Ήπειρο και Ηλεία (εικόνες, βίντεο)


ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Άγρια μπήκε ο Σεπτέμβρης με έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη έπληξαν την Δυτική Ελλάδα και θα εεπεκτείνονται και στην υπόλοιπη.Ξαφνικά χειμώνιασε και στην Δυτική Ελλάδα ήδη έχουν πει αντίο στο καλοκαίρι καθώς από το πρωί καταγράφονται καταιγίδες υψηλής έντασης που ήδη έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε πολλές περιοχές όπως φαίνεται και στα βίντεο και τις φωτογραφίες των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως περίπου τις 09:30 το πρωί της Τρίτης (06.09.2016), κατεγράφησαν στις περιοχές: Καραβοστάσι Θεσπρωτίας 135 mm, Ηγουμενίτσα 63.4 mm, Τσαμαντάς Θεσπρωτίας 51.2 mm, Κέρκυρα 46.6 mm, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 36.4 mm και Πύργος Ηλείας 35 mm.
Αρκετές ζημιές έχουν καταγραφεί σήμερα, σε όλη την Ηλεία, από την επέλαση της κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει το νομό, από το βράδυ της Δευτέρας
(Video: Ισχυρές βροχοπτώσεις στον Πύργο)
Οι άνεμοι που πνέουν σε όλη την Ηλεία, είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιοχές να ξεριζωθούν δέντρα, καθώς και να δημιουργηθούν υλικές ζημιές, σε μάντρες και σκεπές κατοικιών. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουρηθεί επίσης στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αρκετοί δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι.
pronews