19.9.16

Ασταμάτητο το κόμμα του Πούτιν στη Ρωσία !



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είναι διαθέσιμα από τις ρωσικές εκλογές, το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν πετυχαίνει μεγαλύτερη νίκη από αυτή που έδειχναν τα exit polls χθες, αποσπώντας ένα ποσοστό που θα κυμανθεί κοντά στο 50% και θα ελέγξει με άνεση την Κάνω Βουλή (Δούμα).
Μοναδικό μελανό σημείο είναι η μικρότερη προσέλευση των ψηφοφόρων η οποία ερμηνεύεται με βάση τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ρωσία εξαιτίας των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Δύση, οι οποίες σε συνδυασμό με τις χαμηλές διεθνείς τιμές των υδρογονανθράκων δυσκολεύουν την κατάσταση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μια ακόμα μεγάλη νίκη πέτυχε το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία» στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που είχαν μειωμένη συμμετοχή, αποσπώντας ποσοστό το οποίο σύμφωνα με το exit poll της κρατικής VTsIOM, θα ανέλθει στο 44,5%, ποσοστό το οποίο είναι βέβαια μειωμένο σε σχέση με το 49% του 2011, όταν το προεδρικό αξίωμα κατείχε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Το exit poll έχει δώσει δεύτερο το εθνικιστικό κόμμα «LDPR» με 15,3%, το Κομμουνιστικό Κόμμα τρίτο με 14,9% και το κόμμα της «Δίκαιης Ρωσίας» με 8,1%. Οι υπόλοιποι σχηματισμοί δεν κατάφεραν να περάσουν το όριο του 5% ώστε να εκπροσωπηθούν στο ρωσικό Κοινοβούλιο.
Το αποτέλεσμα συνεπάγεται ότι το κόμμα του Πούτιν έχει τόσο την επιλογή των κομμουνιστών του Ζουγκάνοφ όσο και τους εθνικιστές για να ασκεί πλήρη έλεγχο.

defence-point