8.9.16

Το παιχνίδι των Τούρκων με την αποστολή μεταναστών στην Κύπρο, εμπλέκεται στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού


Κύπριοι αδελφοί μας, που ψωνίσατε τον Πρόεδρο από το Γιουσουρουμ; Juan

ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης προς κοινοτάρχη Κάτω Πύργου, με αφορμή τις καταγγελίες για τους μετανάστες που στέλνουν οι Τούρκοι στις ελέυθερες περιοχές: «Μην προκαλείτε τους Τούρκους»

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΝΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

Απίστευτες αναφορές για τον ΠτΔ από τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου με φόντο τα κατοχικά στρατεύματα
Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» του «SIGMA», ο Κώστας Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης τον παρακάλεσε να είμαστε προσεκτικοί, επειδή το Κυπριακό είναι σε κρίσιμη καμπή

Βόμβα μεγατόνων από τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου με αφορμή τη ροή παράνομων μεταναστών από τα κατεχόμενα. Μιλώντας στις «Τομές Στα Γεγονότα» και στην ερώτηση του Χρύσανθου Τσουρούλλη εάν «η βούληση και η εντολή του Προέδρου είναι να έρθουν (οι πρόσφυγες) στην Κυπριακή Δημοκρατία;

Αυτό καταλάβατε; Λόγω Κυπριακού;», η απάντηση του Κώστα Μιχαηλίδη προκαλεί αίσθηση: «Ναι. Να μη δυσκολεύουμε τα πράγματα, να επιρρίπτουμε τις ευθύνες αλλού ή να έρθουμε σε σύγκρουση με τα κατοχικά στρατεύματα της περιοχής, για να μη δυσκολέψουμε τα πράγματα».

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι, τελευταίως, σε μια συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η παράκλησή του ήταν να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί γιατί το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, όσον αφορά τα τουρκικά στρατεύματα και όχι τους μετανάστες. «Με τα μέτρα που σκοπεύαμε να πάρουμε ίσως να τους εμποδίζαμε να περάσουν στην Κύπρο και χθες εάν υπήρχε καλύτερη προετοιμασία, εγώ προσωπικά δεν θα τους άφηνα να περάσουν στην περιοχή μας», είπε.

Τους οδηγούν σκόπιμα στις ελεύθερες περιοχές
Ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι την «τρύπα στο σύστημα» που υπάρχει την εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι και όχι οι λαθρέμποροι. Ανέφερε ότι «τους λαθρεμπόρους τούς έδωσαν χώρο για να φτάσουν στη στεριά, επειδή εκείνοι που ήρθαν ήξεραν την περιοχή και οι διακινητές τους τούς οδηγούσαν».

Πρόσθεσε ότι «το κατεχόμενο μέρος δεν τους δέχεται και τους οδηγεί στις ελεύθερες περιοχές σκόπιμα. Ο λόγος που το ξέρουμε αυτό είναι επειδή όλο αυτό έγινε μέρα μεσημέρι, μπροστά στα ματιά πολλών ατόμων, και μας το είπαν και οι ίδιοι άλλωστε ότι οι «αρχές» των κατεχομένων τούς οδήγησαν στις ελεύθερες περιοχές, ενώ τους Τούρκους που συνόδευαν τους μετανάστες τούς κράτησαν απ’ εκεί στα κατεχόμενα».

Περιμένουν το πλοίο στη Μερσίνα
Ερωτηθείς αν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να μιλήσει με κάποιον αρμόδιο γι' αυτές τις ανησυχίες, ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης είπε, «το σίγουρο είναι ότι στη Μερσίνα, και όχι μόνο, υπάρχουν αρκετά παράλια της Τουρκίας όπου είναι σταθμευμένοι πολλοί πρόσφυγες, οι οποίοι αναμένουν τη στιγμή να βρουν το κατάλληλο σκάφος να έρθουν στην Κύπρο.

Τα σκάφη που τους μεταφέρουν τις περισσότερες φορές είναι υγρά φέρετρα, αλλά αυτό το συγκεκριμένο ήταν καλό κρουαζιερόπλοιο, που σημαίνει ότι οι μετανάστες το ακριβοπλήρωσαν. Εμείς δείξαμε τη φιλοξενία προς τον κόσμο, δείξαμε την ανθρώπινή μας πλευρά και δεν φταίνε ούτε οι μετανάστες ούτε τα παιδιά».
Σημερινή