7.9.16

Αμερικανοί γιατροί για την υγεία της Χ.Κλίντον: «Δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ σε αυτή την κατάσταση υγείας»


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δέκα επιφανείς γιατροί στις ΗΠΑ αποκλείουν στην Χίλαρι Κλίντον την δυνατότητα να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία μετά τον έντονο βήχα που έχει παρουσιάσει το τελυταίο χρονικό διάστημα κατά την προεκλογική της εκστρατεία.

Λόγω της ευρείας αποκαλύψεως του σκανδάλου του e-mail gate o Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ν.Τραμπ όχι μόνο ανέκαμψε (στις αμφιβόλου εγκυρότητας αμερικανικές δημοσκοπήσεις καθώς όλο το βαθύ αμερικανικό κράτος επιλέγει την Χ.Κλίντον για μέλλουσα πρόεδρο των ΗΠΑ) αλλά πλέον για δέυτερη συνεχόμενη δημοσκόπηση έχει το προβάδισμα και μάλιστα αυτή τη φορά με δύο μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, o υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα σηκώνει μόλις εννέα εβδομάδες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου που θα εκλεγεί ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, εμφανίζει προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του των Δημοκρατικών..  
Ο Τραμπ προηγείται δύο μονάδες έναντι της Χ.Κλίντον συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% 
Αυτό όμως που επιμελώς ελληνικά, ξένα και αμερικανικά ΜΜΕ αποκρύπτουν είναι ότι πλέον υπάρχει σαφές ΡΕΥΜΑ υπέρ του Ν.Τραμπ. Δεν είναι ότι προηγείται αλλά ότι κάθε εβδομάδα πείθει όλο και περισότερους να σηκωθούν από την καρέκλα τους και να πάνε να τον ψηφίσουν.
Η χαμηλή συμμετοχή ευνοούσε την Χ.Κλίνντον.
Από την δημοσκόπηση προκύπτει όσον αφορά το φύλο ότι, οι γυναίκες υποστηρίζουν την Κλίντον με ποσοστό 53% έναντι του Τραμπ (38%) ενώ το αντίστροφο ισχύει για τους άντρες (Τραμπ 54%- Κλίντον 32%).
Οι νέοι ψηφοφόροι κάτω των 45 ετών υποστηρίζουν Χίλαρι με ποσοστό 54% ενώ ο Τραμπ συγκεντρώνει μόλις 29%. Οι ψηφοφόροι πάνω από 45 ετών υποστηρίζουν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο (54%) ενώ το 39% την Χίλαρι. Οι λευκοί υποστηρίζουν κυρίως τον Τραμπ (55% έναντι 44%) ενώ οι υπόλοιποι την Κλίντον (71% έναντι 18%).
Όμως για όσους δεν γνωρίζουν οι Λευκοί στις ΗΠΑ είναι ακόμα πλειοψηφία και αποτελούν το 70% του πληθυσμού. Φυσικά επείδή ο πληθυσμός είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας όπως σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη και αυτό αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα για τον Ν.Τραμπ.
Όσο για τους Αφροαμερικανούς και όμως πολλοί εξ'αυτών θεωρούν τον Ν.Τραμπ έντιμο και σκέφτονται να τον ψηφίσουν. Άλλωστε τα πρόσφατα περιστατικά στυνομικής βίας εναντίον τους έγιναν κατά την διάρκεια της προεδρίας ενός Αφροαμερικανού και Δημοκρατικού προέδρου, του Μ.Ομπάμα.
Τι χειρότερο μπορεί να αποφέρει λοιπόν για αυτούς η εκλογή του Ν.Τραμπ; Οι δημοσκοπήσεις βασίζονται σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν σίγουρα. Για αυτούς που θα ψηφίσουν την τελευταία στιγμή θα το κάνουν γιατί τους αρέσουν οι ατάκες του Ν.Τραμπ.