11.8.16

Εγκλωβίστηκαν χιλιάδες ισλαμιστές στο νοτιοδυτικό Χαλέπι - Ο συριακός Στρατός ξεκίνησε την επίθεση στον ισλαμιστικό «διάδρομο» (εικόνες,βίντεο)


«ΚΟΛΑΣΗ» ΦΩΤΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη επίθεση του συριακού Στρατού επί του ισλαμιστικού διαδρόμου που κατόρθωσαν να διανοίξουν οι ισλαμιστές κατά την μεγάλη επίθεση της Jaysh Al-Fateh στο νοτιοδυτικό Χαλέπι.
 
Oι μάχες είναι σφοδρές και ήδη σκοτώθηκε ο στρατιωτικός διοικητής της  Jaish al Mujahideen Yousuf Zouah.
 
 
Ήταν κάτι που αναμένονταν καθώς τις τελυταίες ημέρες η ρωσική Αεροπορία βομβάρδιζε ανηλεώς τις θέσεις τους στο καταληφθέν από τους ισλαμιστές πρώην προάστιο Al-Ramouseh του νοτιοδυτικού Χαλεπίου (δεν έχει απομείνει τίποτα από τον αστικό ιστό) όπου έχουν οχυρωθεί 9.000 μαχητές του «Στρατού της Κατάκτησης».
 
Η επίθεση πραγματοποιείται σε διάφορα σημεία που έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο της Jaysh Al-Fateh (Army of Conquest) στο προάστιο του Al-Ramouseh
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Al-Masdar η επίθεση ξεκίνησε σε τέσσερις άξονες: Στα 1070 Al-Hamdaniyah Housing Project, Wassout Al-Jabless, Tal Al-Sanoubrat και στο εργοστάσιο τσιμέντου του Χαλεπίου. Όλα αυτά είναι τα σημεία που απλά θα κλείσουν ξανά τον διάδρομο και θα αποκαταστήσουν εκ νέου την πολιορκία.
 
Στην ύπαιθρο του Χαλεπίου οι ισλαμιστές αποτελούν εύκολο στόχο για την ρωσική Αεροπορίαη οποία κατά την δήλωση του Αρχηγού του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Sergei Rudskoy τις τελευταίες ημέρες εξολόθρευσε πάνω από 1,000 ισλαμιστές και τραυμάτισε πάνω από 2,000.
 
Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεφαν φάλαγγες οχημάτων των ισλαμιστών στο ανοιχτό πεδίο της υπαίθρου.
 
Οι Σύροι αναφέρουν ότι συνολικά από έδαφος και αέρα οι νεκροί έφτασαν τους 2.000 και πιθανότατα έχουν πολύ καλύτερη εικόνα του τι συνέβη εκεί κάτω.
 
Mία πραγματική κόλαση πυρός δημιουργεί και σήμερα η ρωσική Αεροπορία στο νοτιοδυτικό Χαλέπι όπου οι αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων των ισλαμιστών στις προσφάτως καταληφθείσες συνοικίες Al-Ramouseh και Al-‘Amariyah είναι συνεχείς και υποστηρικτικές της επίθεσης του συριακού Στρατού και των δυνάμεων της Χεζμπολάχ
 
Άλλα ρωσικά μαχητικά χτύπησαν χθες το βράδι ανηλεώς ισλαμιστικούς στόχους στην Ιντλίμπ όπου εξολόθρευσαν κατά την συνάντησή τους σε κτίριο της πόλης δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη του «Στρατού της Κατάκτησης».
 
 
Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο βορειοδυτικό κομμάτι της Ιντλίμπ ξεπέρασαν τις 25.
 
Οι επιδρομές στόχευσαν σημεία διασποράς των ισλαμιστών και διοικητικά κέντρα όπως επίσης και οχυρές θέσεις στα χωριά Maarrat al-Nu’man, Ariha, Saraqib και Sarmin among others. Αναφέρονται βαρύτατες απώλειες στις τάξεις των ισλαμιστών. Η Ρωσία μετά την κατάρριψη του Mill Mi-8 στο Saraqib έχει αυξήσει δραματικά τις επιθέσεις της.
 
Η Jaish al-Fateh υποστηρίζεται από την Τουρκία και θα έχει ενδιαφέρον η τουρκική στάση μετά την συμφιλίωση με την Ρωσία;
 
3 πύραυλοι από ρωσικά μαχητικά χτύπησαν χθες την Σχολή Πυροβολικού στο Χαλέπι την οποία κατέλαβαν οι δυνάμεις του Στρατού της Κατάκτησης ή αλλιώς γνωστής ως Jaysh Al-Fateh.
 
Σύμφωνα με πηγές από το συριακό Γενικό επιτελείο οι συνεχόμενοι ανηλεείς βομβαρδισμοί των προηγούμενων ημερών ήταν προπαρασκευαστικοί για την επίθεση που ξεκίνησε σήμερα τελικά ο συριακός Στρατός κατά των ισλαμιστών.
 
Μονάδες της Χεζμπολάχ αλλά και ιρακινοί παραστρατιωτικοί Liwa_al_Quds ήδη είχαν ξεκινήσει από χθες αναγνωριστικές επιθέσεις κατά των ισλαμιστών στο  Al-Ramouseh. 
 
Η θέση των ισλαμιστών δεν είναι καθόλου καλή για τους εξής λόγους:
 
Επί της ουσίας επιχειρούν να τους καθηλώσουν εκεί καθώς έχουν εγκλωβιστεί 9.000 ισλαμιστές σε πολύ μικρό χώρο και κυρίως με κατεστραμμένο αστικό ιστό που δε προσφέρει πλεόν καλή κάλυψη και απόκρυψη.
 
Έξω από το Χαλέπι στην ύπαιθρο οι ισλαμιστές αποτελούν εύκολο στόχο για την ρωσική Αεροπορία, μέσα στο Al-Ramouseh όμως έχουν περικυκλωθεί από τις συριακές δυνάμεις.
 
Πολλοί θεωρούν ότι ο συριακός Στρατός σκοπίμως επέτρεψε στους ισλαμιστές να εισχωρήσουν και να δημιουργήσουν αυτόν το στενό διάδρομο προς το Α.Χαλέπι για να παγιδευθούν και να έιναι εφικτή η καταστροφή τους από ανώτερη και συνδυαστική δύναμη πυρός από πολλές πλευρές.
 
Οι ισλαμιστές όταν μπόρεσαν να εισαβάλουν στο Al-Ramouseh και κατέλαβαν το 1070 Al-Hamdaniyah Housing Project και την Σχολή Πυροβολικού το μόνο που κατάφεραν ήταν να ανοίξουν ένα μικρό διάδρομο προς τις ανατολικές κατεχόμενες από ισλαμιστές συνοικίες.
 
Ο διάδρομος όμως είναι μικρός και βάλλεται άμεσα από τον συριακό Στρατό καθώς διατήρησε τον έλεγχο στο 3000 Housing Project και έτσι οι ισλαμιστές δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την κύρια οδό του Ramouseh Road για λόγους ασφαλείας.
Η τακτική κατάσταση φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί



Είναι σαφές ότι ο συριακός Στρατός βρίεσκεται και σε κοντινή απόσταση και διαθέτει τους απαραίτητους αριθμούς αλλά και τον ευνοεί η τακτική κατάσταση να συντρίψει μια πολύ μεγάλη ισλαμιστική δύναμη η οποία δεν θα μπορεί να αναπληρωθεί.
Ήδη έγινε αυτο φανερό στην επαρχία της Λαττάκειας όπου οι ισλαμιστές έχασαν και το τελευταίο προπύργιό τους το χωριό Kinsabba

pronews