12.8.16

Ρ.Τ.Ερντογάν προς ΗΠΑ: «Διαλέξτε - Ή εμάς ή τον Φ.Γκιουλέν»


Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ !!!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Τελεσίγραφο απέστειλαν σήμερα οι Τούρκοι στις ΗΠΑ καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην Τουρκία και τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλλάχ Γκιουλέν που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» του αποτυχόντος πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Αργά ή γρήγορα οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαλέξουν. Είτε τον συνωμότη πραξικοπηματία (FETO) Γκιουλέν, είτε τη δημοκρατική χώρα που είναι η Τουρκία. Οι ΗΠΑ πρέπει να επιλέξουν», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.
Έχει σημασία να πούμε ότι η δήλωση αυτή έρχεται αέσως μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Μόσχα.
«Εκείνοι που ακολουθούν τον τσαρλατάνο με έδρα την Πενσιλβάνια που πούλησε την ψυχή του στο διάβολο, ή το Ισλαμικό Κράτος που έχει αιματοκυλήσει μουσουλμάνους, ή το ΡΚΚ που χύνει αίμα εδώ και 30 χρόνια για να διχάσει τη χώρα και το έθνος, όλοι θα χάσουν στο τέλος», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Ο Φ.Γκιουλέν έχει δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» στην Τουρκία και έχει σχηματίσει ένα δίκτυο με οπαδούς, το περίφημο «Ταγμα Γκιουλέν»
Ο Φ.Γκιουλέν κάποτε υπήρξε στενός φίλος του Τούρκου προέδρου όταν ακόμα δεν είχε αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί από τις ΗΠΑ, δηλώνει ότι δεν εμπλέκεται με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Οι ΗΠΑ αρνούνται την έκδοσή του καλώντας την Τουρκία να καταθέσει «αποδεικτικά στοιχεία και όχι εικασίες».
Στην Τουρκία θεωρούν ότι πίσω από το πραξικόπημα βρίσκονται οι ΗΠΑ. Άλλωστε οι δηλώσεις των ΗΠΑ λίγο μετά την έναρξη του πραξικοπήματος έδειχναν ότι ήταν διαθέσιμες να νομιμοποιήσουν οποιονδήποτε θα τις απάλλασσε από τον Ερντογάν.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ,πριν μερικές ημέρες προειδοποίησε τις ΗΠΑ «να μην θυσιάσουν τις διμερείς σχέσεις εξαιτίας του Γκιουλέν.»
«Αν ο Γκιουλέν δεν εκδοθεί, οι ΗΠΑ θα θυσιάσουν τις (διμερείς) σχέσεις λόγω του τρομοκράτη αυτού, το αντιαμερικανικό αίσθημα ανάμεσα στον τουρκικό λαό έχει αποκορυφωθεί εξαιτίας αυτής της διαφοράς μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.»
Τα πράγματα είναι απλά: Η Τουρκία έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να βάλει «πάγο» στις ΗΠΑ. Ήξεραν ότι κάτι ετοιμαζόταν εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης διότι απλούστατα είχαν ήδη ενημερωθεί και οι μόνοι που μπορούσαν να το κάνουν αυτό εδράζουν στην Ευρασία.