6.8.16

Κρίσιμες ώρες: Η Ρωσική Αεροπορία και ο συριακός Στρατός «σφυροκοπούν» 9.000 ισλαμιστές στο νότιο Χαλέπι (βίντεο)

1.800 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ! - Η ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΣΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ MI-8 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Συνεχίστηκε για έκτη συνεχόμενη ημέρα το «σφυροκόπημα» των 9.000 ισλαμιστών από την ρωσική Αεροπορία, κατά την μαζική επίθεσή τους στο νότιο Χαλέπι οι οποίοι κατόπιν βαρύτατων απωλειών κατάφεραν να μπουν στην σχολή Πυροβολικού και απειλούν με περαιτέρω διείσδυση στις νότιες συνοικίες τις πόλεις για να άρουν την πολιορκία των ανατολικών συνοικιών από τον συριακό Στρατό.
Ο συριακός Στρατός έχει προσωρινά ανακαταλάβει θέσεις που είχε χάσει τις προηγούμενες ημέρες και κυρίως σημαντικά υψώματα με τα οποία μπορεί να ελέγχει τον αυτοκινητόδρομο Χαλεπίου-Δαμασκού ενώ μέχρι τώρα οι ισλαμιστές έχουν χάσει πάνω από 1800 άνδρες κάτι που δέιχνει την αποφασιστικότητά τους για να σταματήσουν την πολιορκία, καθώς ξέρουν ότι εάν το Χαλέπι πέσει μετά είναι η σειρά της Ιντλίμπ και εκεί κάπου ο πόλεμος φτάνει στο τέλος του.
Για αυτήν την μεγάλη ισλαμιστική επίθεση έχουν συγκεντρωθεί δυνάμεις από τα μέτωπα της Λατάκειας και της Ιντλίμπ «αδυνατίζοντας» τις άμυνες των ισλαμιστών στις περιοχές αυτές
Το μέτωπο είναι ρευστό και κανείς δεν μπορεί ακόμα να προβλέψει την έκβαση των συγκρούσεων
9.000 ισλαμιστές της Jays-Al-Fatah ξεκίνησαν μαζική επίθεση κατά του συριακού Στρατού στο νότιο Χαλέπι με στόχο να «σπάσουν» το δαχτυλίδι θανάτου που έχουν δημιουργήσει τα κυβερνητικά στρατεύματα στους μαχητές του ISIS στις ανατολικές συνοικίες της πόλης.
Εάν αποτύχουν τότε η πόλη είναι ζήτημα ημερών να εκκαθαριστεί. 
Από την πόλη της Ιντλίμπ έχουν μεταφερθεί  4.200 μαχητές. 
Η επίθεση που πραγματοποίησαν οι ισλαμιστές τους ανάγκασαν να εκτεθούν στην ανοιχτή έρημο όπου η ρωσική Αεροπορία δεν προλαβαίνει να επιλέγει στόχους. Μέχρι σήμερα έχουν εξοντωθεί 1.800 ισλαμιστές πράγμα που προκαλεί απορία από που καταφέρνουν και στρατολογούν ακόμα για να αναπληρώνουν τέτοιες απώλειες.
Η ρωσική Αεροπορία έχει καταστρέψει δεκάδες κονβόι, καμιόνια και τεθωρακισμένα οχήματα.
Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει ακριβώς την καταστροφή ενός κομβόι ανεφοδιασμού των ισλαμιστών στην πόλη Atarib, 25 km δυτικά του Χαλεπίου
Οι ισλαμιστές πέρασαν σήμερα στην τρίτη φάση της επίθεσής τους στο Χαλέπι επιχειρώντας να καταλάβουν την νότια συνοικία Al-Ramouseh Di
Η επίθεση είχε ξεκινήσει καλά καθώς είχαν καταφέρει να εισέλθουν στην συνοικία από τις θέσεις τους στο Sadkop Garages μετα από μια επιτυχημένη ανατίναξη ενός τούνελ σκοτώνοντας έτσι δεκάδες Σύρους στρατιώτες. Παρόλα αυτά η επιτυχία τους ήταν περιορισμένη καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν σημείο διείσδυσης.
Μετά από αιματηρή μάχη οι ισλαμιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στο ύψωμα Al-Huwayz Hill αφήνοντας ολοκληρωτικό έλεγχο της συνοικίας Al-Ramouseh στον συριακό Στρατό.
Αυτό που όμως απέβη τελικά χιερότερο για τους ισλαμιστές ήταν οι πολύ μεγάλες απώλειές τους. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ήττες τους στην συριακή σύγκρουση.
Η ήττα αυτή κόστισε τον θάνατο ενός εκ των πιο σημαντικών ηγετών των ισλαμιστών. Η Jabhat Thuwwar Souriya (Syrian Revolutionary Front) αναφέρει τον θάνατο του Yousef Al-Hamdan, του διοικητή της Ταξιαρχίας Al-Nasser Salah με την ονομασία Abu Lyas Mashara
Ακόμα δεν έχει τελιώσει τίποτα αλλά όλα δείχνουν ότι η επίθεση των ισλαμιστών απέτυχε με δυσαναπλήρωτες απώλειες. 
Σημειώνεται ότι συγκεντρώθηκαν δυνάμεις από τα μέτωπα της Ιντλίμπ και της Λατάκεια. Κάτι που μπορεί να εκμεταλευτεί άμεσα ο συριακός Στρατός στα μέτωπα αυτά αν διαθέτει τις απαραίτητες εφεδρείες. Δεν τις διαθέτει όμως και η επίθεση των ισλαμιστών δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι Ρώσοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.
Πάντως μόνο σήμερα η συριακή Αεροπορία έκανε 100 αεροπορικές επιδρομές.
Η εισβολή των ισλαμιστών μέσα στην σχολή Πυροβολικού είναι μεγάλη απειλή για τον συριακό Στρατό που προσπαθεί να ανακταλάβει τις ανατολικές συνοικίες. Η ρωσική Αεροπορία βοβμαρδίζει συνεχώς για να μην τους επιτρέψει να δημιουργήσουν οχυρές θέσεις.
Ακολουθεί χάρτης με την τακτική κατάσταση στο Χαλέπι



MAP: Military Situation in  City (3/8/2016) . -@IUCAnalysts
HD: http://i.imgur.com/JrUVRWi.png 




H τρομοκρατική οργάνωση al–Nosra, που μετονομάστηκε σε Jabhat Fatah al–Cham, κρατάει τα σώματα των νεκρών ρώσων στρατιωτικών του Mi-8 που συνετρίβη στο Ιντλίμπ την 1η Αυγούστου ανέφερε στο  Sputnik μια πηγή προσκείμενη στην διοίκηση των ανταρτών στο Χαλέπι.
Προσθέτει «δεν γνωρίζουμε ακριβώς αν πρόκειται για 2 ή για 3 σώματα» ,αναφέρει η πηγή.Τα σώματα είναι στην κατοχή της οργάνωσης που αρχηγός της είναι ο σαουδάραβας σείχης Mohamad Muheysni όπως αναφέρει το dimpenews.com.
Νωρίτερα  « η Γενική Ένωση για Υποθέσεις Κρατουμένων  » που σαφέστατα πρόσκειται στην συριακή αντιπολίτευση δήλωσε από την πλευρά της ότι έχει αυτή στην κατοχή της τα 5 σώματα και ότι είναι διατεθειμένη να τ΄ανταλλάξει με κρατούμενους στη φυλακή της ΣυρίαςΣτην όλη υπόθεση έχει αναμειχθεί και η ahrar al sham που και αυτή δήλωσε ότι κατέχει τις σορούς και έθεσε όρους άρση αποκλεισμού πόλεων και απελευθέρωση κρατουμένων από συριακές φυλακές.
Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε ότι μέσα στο ελικόπτερο βρίσκονταν δύο γυναίκες πιλότοι. Της μιας την ταυτότητα την επεδείκνυαν οι ισλαμιστές εγκληματίες. Έλεγαν μάλιστα «κρίμα που δεν την πιάσαμε ζωντανή θα είμασταν πολύ χαρούμενοι» εννοώντας ότι θα είχε ατιμωτικό τέλος στα χέρια τους.
Mystery surrounded the discovery in the wreckage of an ID card showing a picture of a blonde woman

pronews.gr