4.7.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα αντιαεροπορικά συστήματα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισαν βαλλιστικό πύραυλο - Εκτοξεύτηκε από την Υεμένη


ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Βαλλιστικό πύραυλο αναχαίτισαν πριν από λίγη ώρα τα αντιαεροπορικά συστήματα της Σαουδικής Αραβίας. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον πύραυλο να εντοπίστηκε στα νοτιοδυτικά της χώρας και οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας δείχνουν ως βασικό υπεύθυνο την Υεμένη και τους αντάρτες Χούθι.
 
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία δέχεται επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο από τα εδάφη της Υεμένης. Αυτό είχε συμβεί και πρίν περίπου δύο μήνες, αλλά τα αντιαεροπορικά συστήματα της χώρας αναχαίτισαν και πάλι την επίθεση.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τη σαουδαραβικών συμφερόντων τηλεόραση Arabiya TV η Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο που εντοπίστηκε στα νοτιοδυτικά της χώρας. Ο τηλεοπτικός σταθμός δε γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για την προέλευση του πυραύλου.
 
Ωστόσο, οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη που έχουν την υποστήριξη του Ιράν και τους οποίους μάχεται η Σαουδική Αραβία, έχουν προηγούμενα εκτοξεύσει πυραύλους στοχεύοντας το βασίλειο.
 
Η επίθεση αυτή άρχεται σε συνέχεια του χτυπήματος με βομβιστή αυτοκτονίας έξω από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας Τζέντα νωρίς σήμερα. Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν δύο άνθρωποι. 
Ο βομβιστής στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από ένα τέμενος απέναντι από το προξενείο και λίγο αργότερα τέθηκε σε λειτουργία ο πυροδοτικός μηχανισμός, σκοτώνοντάς τον και τραυματίζοντας ελαφριά τους αστυνομικούς κοντά του, πρόσθεσε η τηλεόραση.
Μια φωτογραφία στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού μέσου Sabq φαινόταν να δείχνει τη σορό ενός άνδρα που κείτονταν δίπλα από ένα ταξί. Μάρτυρας στην περιοχή είπε στο Reuters ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις ασφαλείας και ότι υπερίπτανται ελικόπτερα, αλλά ότι κανένας από τους αστυνομικούς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τί συνέβη.
pronews