21.6.16

Γιατί πετάνε διαρκώς τα CHINOOK; Είναι τα μόνα που μας έχουν μείνει!


H Απάντηση είναι πολύ απλή: Για ψηφοθηρικούς λόγους. Juan
Γιατί πετάνε διαρκώς τα CHINOOK για αεροδιακομιδές ασθενών το τελευταίο διάστημα,ρωτούσαμε με δημοσίευμά μας χθες.Η απάντηση είναι αυτή που αναμέναμε.Από πηγές του ΥΠΕΘΑ λοπόν έλεγαν ότι τα “εναέρια μέσα που διαθέτει το ΕΚΑΒ δεν πετούν.Στην ΠΑ υπάρχουν προβλήματα με την τεχνική υποστήριξη και την προμήθεια κάποιων ανταλλακτικών και μόνο τα CHINOOK έχουν υψηλή διαθεσιμότητα”!

Κι ότι έχει υψηλή διαθεσιμότητα το…εξοντώνουμε!
Καλό θα είναι στο ΥΠΕΘΑ να βρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα λύσεις προκειμένου τα CHINOOK να σταματήσουν να “φορτώνονται” ώρες πτήσεις.Μην επικαλεστούν ότι θα πάρουμε μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ,γιατί είναι γνωστό ότι αυτά που θα πάρουμε -αν τα πάρουμε τελικά- είναι παλαιότερα απ΄ αυτά που διαθέτουμε!
Όπως και να ‘χει θα πρέπει να θυμηθούμε αυτό που έχει πει ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας σε ανύποπτο χρόνο: “Οι ΕΔ μπορούν να κάνουν τα πάντα.Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνουν”.
Επιπλέον θα πρέπει να επισημάνουμε ξανά ότι το κόστος χρήσης των CHINOOK δεν είναι μικρό.
Για την συμμετοχή τους στην πυρόσβεση τα ΄χουμε ξαναγράψει.
Συμπέρασμα; Όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί με την λογική “να κάνουμε τώρα τη δουλειά μας και βλέπουμε”! Μόνο που αυτή η προχειρότητα οδηγεί μονίμως σε λύσεις από τις ΕΔ,οι οποίες βλέπουν τους δείκτες διαθεσιμοτήτων να “μηδενίζονται” η μία μετά την άλλη σ΄ ότι έχει να κάνει με τα εναέρια μέσα που διαθέτει.