26.6.16

Μετά το Brexit οι Ευρωπαίοι θυμήθηκαν τον …Ευρωστρατό!

Να κάνουν χαρές ότι θα ξαναέλθουν...
Δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα η είσοδος νέου στρατού κατοχής.Θα εφαρμοστεί το άρθρο 120 του Συντάγματος. Juan
Μετά από το Brexit,οι Ευρωπαίοι θυμήθηκαν ξανά ότι πρέπει να φτιάξουν ευρωπαϊκό στρατό.Το θέμα έρχεται και επανέρχεται αλλά πάντα σε επίπεδο δηλώσεων.Στην πράξη ελάχιστα έχει προχωρήσει.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ καλεί να δημιουργηθεί κοινό στρατιωτικό αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ευρωπαϊκός στρατός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Χρειαζόμαστε ένα κοινό αρχηγείο και μια συμμαχία των προθύμων, βάσει της μόνιμης διαρθρωτικής συνεργασίας όπως αυτή ορίζεται στις Συνθήκες της ΕΕ. Από μια τέτοια δομή θα μπορούσε να προκύψει τελικά ένας ευρωπαϊκός στρατός», δηλώνει ο Μπροκ στην κυριακάτικη έκδοση της Βελτ.
Για τον Μπροκ, μια κοινή στρατιωτική διοίκηση θα βοηθήσει την ΕΕ να ενισχύσει τον ρόλο της όσον αφορά την πολιτική ασφαλείας και άμυνας και να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες εκτίμησε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να φέρει ξανά στο προσκήνιο την ιδέα της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ