15.6.16

Ναυμαχία στον Τάμεση!


«Ας ξαναβάλουμε το "Μεγάλη" δίπλα στη "Βρετανία". Ψηφίστε "Out" για να ξαναγίνει Μεγάλη Βρετανία. Σώστε τη Χώρα μας"» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια μιας ιδιότυπη θαλάσσιας «πορείας» υπέρ του Brexit, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο.


Υποστηρικτές του Brexit πλημμύρισαν τον Τάμεση με κάθε είδους πλωτό μέσο και αντιευρωπαϊκά συνθήματαΗ καμπάνια του Brexit έστειλε έναν πολύχρωμο στολίσκο με σημαίες και αντιευρωπαϊκά συνθήματα στον Τάμεση που πέρασε από τις ιστορικές τοποθεσίες του Tower Bridge και του Westminster. 

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία για το δημοψήφισμα βρίσκεται στην τελική ευθεία και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αύξηση της υποστήριξης προς την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ένα από τα αλιευτικά σκάφη επέβαινε ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ξενοφοβικού Ukip, για να επισημάνει τη ζημιά που σημαίνει για την βρετανική αλιευτική βιομηχανία η επιβολή των ευρωπαϊκών ποσοστώσεων.

Ο στολίσκος συναντήθηκε κάτω από το Tower Bridge με αντίπαλο σκάφος, στο οποίο επέβαινε ο μουσικός Μπομπ Γκέντολφ και υποστηρικτές του Bremain κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ της παραμονής στην Ένωση.

Δείτε εικόνες από την εκστρατεία:











zougla.gr