18.6.16

“Ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος οι ΗΠΑ να προετοιμαστούν για αναμέτρηση μαζί του”! Άρθρο φωτιά!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο σύμβουλος ασφαλείας του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ  Dick Cheney, o John Hannahχαρακτήρισε τον Ερντογάν “επικίνδυνο άτομο”.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα  Foreign Policy,  αναφέρει ακριβώς “ο Ερντογάν είναι επικίνδυνο άτομο πρώτα απ΄ όλα για τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την ίδια την Τουρκία”.
Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα  από το άρθρο του :

“Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα . Η Τουρκία κατρακυλά σιγά-σιγά, αλλά αναπότρεπτα στο  γκρεμό. Οι ενδείξεις είναι δυσάρεστες.. Αυταρχισμός, τρομοκρατία, εμφύλιος , διεφθαρμένο κράτος, διαμελισμός  είναι τα  ορατά σενάρια.
Στο άρθρο τονίζεται ότι ο κ. Νταβούτογλου χωρίς να φταίει σε τίποτα υποτιμήθηκε και αποπέμφθηκε. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εργάστηκε σαν σκλάβος για να ικανοποιήσει το 90% των σχεδίων του Προέδρου”.
Στη συνέχεια επικρίνεται δριμύτατα με βαριές εκφράσεις η πρόθεση του Προέδρου να ελέγχει τη δικαιοσύνη, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και όλους τους κοινωνικούς φορείς.
Καυτηριάζει τις προσπάθειες του να υποδαυλίσει τις συγκρούσεις με το ΡΚΚ στα επίπεδα που ήταν τα 1990.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Ερντογάν ενισχύει τον  ISIS  και όλες τις Σουνιτικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Για τα μέλη της Χαμάς η Κωνσταντινούπολη είναι ένας παράδεισος ασφάλειας.
Η χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος ως όπλο εκβιασμού εναντίον της Ε.Ε είναι αδιαντροπιά.
Τέλος, καταλήγει: “Το πρόβλημα Ερντογάν διατυπώνεται  εδώ και χρόνια. Οι ΗΠΑ πίστευαν ότι το ζήτημα θα επιλυθεί μόνο του και δεν θα χρειαστεί να βρεθούν σε δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουν έναν παλιό σύμμαχο που βρίσκεται σε ένα σημαντικό γεωγραφικό σημείο του πλανήτη.  Η πρόνοια όμως δεν βοήθησε. Αντίθετα το πρόβλημα Ερντογάν συνεχώς οξύνεται  και κάνει μεταστάσεις. Αποτελεί έναν σημαντικό κίνδυνο που απειλεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Αργά ή γρήγορα θα φτάσει η ημέρα της αναμέτρησης. Η Αμερική πρέπει να ετοιμαστεί από τώρα για να μειώσει τις ζημίες της”.