4.6.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία κατήγγειλε επίθεση του τουρκικού Στρατού στο Χαλέπι - Κτύπησαν ανελέητα Σύρους και Κούρδους (βίντεο)


ΜΑΖΙ ΜΕ 1000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

του Γιάννη Πετρίδη
Τουρκικά στρατεύματα έχουν φτάσει στα προάστεια του Χαλεπίου μαζί με πάνω από τρία Τάγματα ισλαμιστών της Αλ Νούσρα και κτυπούν ανελέητα τις θέσεις του συριακού Στρατού στο νοτιοδυτικό Χαλέπι σύμφωνα με ανακοίνωση του διακλαδικού κέντρου παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας, των ρωσικών υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας, που εκδόθηκε πριν από λίγο.
 
Οι Τούρκοι έχουν μπει στο Χαλέπι από την βόρεια είσοδο της πόλης.
 
Ενα συριακό Τάγμα και μια μονάδα των δυνάμεων αυτοάμυνας των Κούρδων δέχονται αυτή την στιγμή την μεγαλύτερη πίεση, καθώς τα τουρκικά στρατεύματα, βασικά ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από άρματα μάχης και πυροβολικό.
Σύμφωνα με το Al Mayadeen TV από την Παρασκευή το βράδυ Τούρκοι στρατιώτες είχαν στήσει σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη Afrin 60 χλμ. βόρεια και δυτικά από το Χαλέπι. Πριν την μετακίνηση των τουρκικών δυνάμεων το τουρκικό πυροβολικό είχε πλήξει στόχους στην επαρχία του Χαλεπίου συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής βάσης Menagh 50 χλμ. από το Χαλεπι η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων ανταρτών.
Τις ίδιες πληροφορίες επιβεβαίωσε και το πρακτορείο FARS το οποίο ανέφερε ότι αρκετές μονάδες του τουρκικού Στρατού διέσχισαν τα σύνορα της επαρχίας αναπτύσσοντας δυνάμεις κοντά στην Azaz και την Marea
Ο Ahmet Arac  μέλος του κουρδικού κοινοβουλίου της Συρίας από το κόμμα PDS επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι τουρκικά στρατεύματα έχουν εισβάλλει  στην Συρία.
«Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει ήδη επιθέσεις με ρουκέτες στις θέσεις των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία. Πριν από δύο ημέρες τα τουρκικά στρατεύματα έχουν εισβάλλει στο χωριό Hamam  στην περιοχή Afrin. Είμαστε έτοιμοι να απωθήσουμε κάθε επίθεση. Στο μεταξύ οι δυνάμεις του FSA έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες από τις συγκρούσεις τους με την ISIS. Έχουν ήδη χάσει τον έλεγχο σρ 12 χωριά. Εάν η ISIS επιχειρήσει να έρθει στην Azaz οι κουρδικές δυνάμεις θα απωθήσουν κάθε επίθεση των τζιχανστιστών και δεν θα τους επιτρέψουν να εισέλθουν στην πόλη».
Πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ ανέφεραν  ότι "Ηταν φανερο ότι κάτι ετοίμαζαν. Στον Εβρο έχει μειωθεί σε ποσοστό 25% το αρματικό τους δυναμικό και ακόμα και συστοιχίες πυραύλωνεδάφους-εδάφους έχουν μεταφερθεί στα νότιοδυτικά της Τουρκίας"...
 
Ολα αυτά λίγες ώρες μετά την προσβολή θέσεων υποτίθεται του ISIS από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά.
 
H προώθηση των Τούρκων στα προάστια του Χαλεπίου έγινε λίγες ημέρας μετά την γενική επίθεση του συριακού Στρατού κατά των ισλαμιστών στην περιοχή (βίντεο).
 
Η Μόσχα προειδοποίησε με απάντηση και συγκεκριμένα με εναέριο βομβαρδισμό των τουρκικών θέσεων, αν δεν παύσει η επίθεση κατά των Σύρων.

pronews