30.6.16

Καλό ταξίδι Μιχάλη μας...


-Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για τον Μιχάλη Πιτσιλίδη. Αλλά δεν έχω τη δύναμη να το κάνω στην παρούσα φάση. Η απώλεια ξαφνική και ο πόνος μεγάλος.
Είναι ένας από τους ευφυέστερους και πιο χαρισματικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Με τρομερό χιούμορ, εκλεπτυσμένο γούστο, λάτρης της καλής μουσικής, βιβλιοφάγος, άνθρωπος με άποψη και πηγαία ειλικρίνεια, δοτικός, ευαίσθητος, αξιοπρεπής.
Δούλευε απ’ τα δώδεκά του, αποφοίτησε με άριστα από τη Φαρμακευτική Σχολή και, μάλιστα, με βαθμό που παραμένει ακόμη απλησίαστο ρεκόρ τόσα χρόνια μετά, με πλούσιο συγγραφικό έργο, με σημαντική πορεία στο χώρο των ιατρικών εκδόσεων, καλός εργοδότης και συνεργάτης, τρυφερός σύζυγος και πατέρας. Με λίγα λόγια, ένας άνθρωπος που άξιζε να θαυμάζεις και να έχεις ως πρότυπο.
Δέκα και κάτι χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία, χρόνια γεμάτα ατελείωτες ώρες συζητήσεων, γέλιου, δημιουργικού προβληματισμού και όμορφες αναμνήσεις με σένα και την οικογένειά σου, θέλω απλά να πω, πως ήταν τιμή μου που σε γνώρισα.
Καλό ταξίδι αρχηγέ... 
Θεόδουλος Παπαβασιλείου
_________________________________________________________________________

Ο Μιχάλης Πιτσιλίδης γεννήθηκε το 1955 στον Πειραιά. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και μάρκετινγκ σε πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Ίδρυσε και διεύθυνε, τα τελευταία 18 χρόνια, εταιρεία εκδόσεων και επικοινωνίας.
Αρθρογραφούσε σε  πολλές εφημερίδες και περιοδικά σε θέματα οικονομικών και πολιτικής της υγείας, τομέας στον οποίο ήταν εξειδικευμένος. Υπήρξε εκδότης-διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού "Προθήκη".
Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2009)Το γελοίον του πράγματος..., Αρχιπέλαγος
(2007)Νεοελληνικό σατιρικό λεξικό, Αρχιπέλαγος
(2000)Οι σκοτεινές πλευρές του Γιώργου Σεφέρη, Αρχιπέλαγος
(2000)Σιωπηλές διαδρομές, Αρχιπέλαγος
(1998)Viagra, Αρχιπέλαγος
(1998)Η παλιά φωτογραφία, Αρχιπέλαγος
(1998)Συμπτώματα και αντιμετώπιση στο φαρμακείο, Αρχιπέλαγος
(1998)Ταξίδευέ με πάντα στην ψυχή σου, Αρχιπέλαγος
(1997)Μετά τη βροχή, Αρχιπέλαγος
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2007)Στέφανος Στουρνάρας: Ο άγιος της φωτογραφίας, Αρχιπέλαγος
Λοιποί τίτλοι
(2008)Ψάλλας, Ζήσης, Πολύ πιθανό, αλλά όχι αποδεδειγμένο, Αρχιπέλαγος [επιμέλεια]
(2007)Beauchamp, Tom L., Ευθανασία, Αρχιπέλαγος [επιμέλεια]
(1995)Jaffe, Jerome H., Εθισμός και κατάχρηση τοξικών ουσιών, Αρχιπέλαγος [επιμέλεια]