22.6.16

Τσίπρας από Στρασβούργο: «Η Ελλάδα προχωρά στην κατασκευή τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα»

Ζήτωσαν οι ΑΘΕΟΙ!

«EΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ» ΤΟΝΙΣΕ !

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης προανήγγειλε τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η χώρα προχωρά στην κατασκευή τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην πρωτεύουσα, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.

Στη δήλωσή του, ιο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης και σεβασμού των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
«Είναι θεμελιώδης πεποίθησή μου, ότι για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση, χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ανταπόκριση: καλύτερη στάση από όλες τις χώρες και τήρηση της διαδικασίας επανεγκατάστασης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, και υπογράμμισε ότι «κοινός μας στόχος, από αυτή την άποψη, είναι να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην προσφυγική- μεταναστευτική κρίση, σεβόμενοι ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις μας κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
«Η αλληλεγγύη είναι κοινή αξία, κοινή αρχή», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «είμαι υπερήφανος που οι Έλληνες πολίτες επιδεικνύουν την αρχή αυτή στην πράξη. Και, γι’ αυτό, καταφέραμε να διαχειριστούμε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση».
«Οι αρχές μας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 170 χιλιάδες διασώσεις στη θάλασσά μας. Είμαι ευτυχής που το έργο αυτό βρήκε ανταπόκριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ περισσότεροι από 68 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η απελπισία αυτών των ανθρώπων δημιούργησαν την Ειδομένη. Όμως καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ (Μετά από τόσους μήνες καταλήψεων δρόμων και συρμών και τέτοια τεράστια οικονομική καταστροφή και ρεζιλίκι, καυχάται για άδειασμα σε χρόνο ρεκόρ;  Juan)να αδειάσουμε τον συγκεκριμένο χώρο χωρίς απρόοπτα. Έχουμε δημιουργήσει, δεδομένων και των συνθηκών στη χώρα μας, χώρους φιλοξενίας για 55 χιλιάδες ανθρώπους. Πάνω από 550 ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας που έχουμε δημιουργήσει», τόνισε, στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.
«Θα υποβάλλουμε πρόταση στην Κομισιόν που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα να μπουν σε σειρά προτεραιότητας για την μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες. Τα προβλήματα της προσφυγικής κρίσης δεν λύνονται με πολιτικές μονομερών ενεργειών και ακροδεξιών πολιτικών. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που συνεχίζει να παλεύει σκληρά κατά των συγκεκριμένων πολιτικών. Μόνο όλοι μαζί στην Ευρώπη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ τόνισε πως χρειάζονται ακόμη πολλά βήματα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες, τους εθελοντές και κυρίως τον Γιάννη Μουζάλα, (Ξέχασε να ευχαριστήσει και τη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών...) ένας άνθρωπος που δεν είναι πολιτικός με την στενή έννοια του όρου, αλλά με την εμπειρία του στο ζήτημα έχει βοηθήσει αρκετά στο να λυθούν αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ως χώρα πάνω στο προσφυγικό ζήτημα. Θέλουμε μία δίκαιη κατανομή στο θέμα των προσφυγικών ροών. Αναμένουμε μία δίκαιη αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου».
ΠΗΓΗ: pronews
Σχόλια με πράσινο χρώμα και σκίτσα: Juan / Efenpress