16.6.16

Αναρχικοί κατέβασαν τους επιβάτες και πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων - Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 

Για άλλη μία φορά σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (λίγο μετά τα μεσάνυχτα) όταν ομάδα αναρχικών προερχόμενη από την πλατεία Εξαρχείων πυρπόλησε ένα λεωφορείο, ένα τρόλεϊ και αφού έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων μπήκε στο Πολυτεχνείο και άρχισε να πετά πέτρες κατά των διμοιριών των ΜΑΤ που αναπτύχθηκαν για να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο. 

Μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένει κλειστή η Πατησίων από Ιουλιανού μέχρι Πανεπιστημίου, στο ρεύμα προς Ομόνοια. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πατήσια.
Συγκεκριμένα με βόμβες μολότοφ, άγνωστοι έκαψαν, μετά τα μεσάνυχτα, ένα λεωφορείο και ένα τρόλεϊ, που κινούνταν έξω από το Πολυτεχνείο, στην οδό Πατησίων. Μάλιστα στο τρόλεϊ επέβαιναν επιβάτες. Αυτό έγινε στις 12.35. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην περιοχή.
Μόλις εμφανίστηκαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, οι άγνωστοι άρχισαν να πετούν εναντίον τους βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα αντικείμενα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ «απάντησαν» με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Παράλληλα, κάποιοι άλλοι πετούσαν προς τους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ, μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου.
Από τα επεισόδια, που κράτησαν αρκετή ώρα, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά ούτε έγινε και προσαγωγή.
Σημειώνεται ότι, λόγω των επεισοδίων, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων, ενώ παραμένει έως αυτή την ώρα κλειστό το ρεύμα προς την Ομόνοια.
Στο σημείο όπου έβαλαν φωτιά στο λεωφορείο και στο τρόλεϊ έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής για να κατασβέσει τις πυρκαγιές.
 
pronews