28.6.16

Αν Μεσόγειος: "Στον πόντο" απεφεύχθη σύγκρουση αμερικανικού πολεμικού με ρωσικό α/τ - Παραλίγο γενική σύρραξη!


«ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ» ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ανάβει «φωτιές» η ανατολική Μεσόγειος όπου έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ναυτικές δυνάμεις από Ρωσία και ΗΠΑ στα αννοιχτά της Συρίας, όπου το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely πραγματοποίησε επικίνδυνη διέλευση κοντά στο ρωσικό περιπολικό Яросла́в Му́дрый (Yaroslav the Wise) σε απόσταση 60 περίπου μέτρων και τοποθετώντας την πρύμνη του κοντά στην πλώρη του ρωσικού σκάφους δημιουργώντας πιθανότητες σύγκρουσης των δύο πλοίων με ολέθρια αποτελέσματα για το αμερικανικό και το ρωσικό πλήρωμα.
Το ρωσικό υπουργείο άμυνας με μια  έκτακτη ανακοίνωση κατηγόρησε το πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού ότι με την ενέργειά του αυτή παραβίασε τους διεθνείς κανόνες και την ρωσο-αμερικανική συμφωνία
«Στην ανατολική Μεσόγειο το αντιτορπιλικό USS Gravely πραγματοποίησε πολύ στενή επαφή με ρωσικό πολεμικό πλοίο σε απόσταση 60-70 μέτρων από την αριστερή πλευρά και τοποθετώντας την πρύμνη του μπροστά από το ρωσικό πλοίο βρέθηκε στη πολύ επικίνδυνη απόσταση των 180 μέτρων (από την πλώρη του ρωσικού πλοίου)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.
«Το ρωσικό πολεμικό πλοίο ακολουθούσε σταθερή πορεία και είχε σταθερή ταχύτητα και δεν πραγματοποίησε κανενός τύπου ελιγμό ενώ βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα».
Η Μόσχα τόνισε την παραβίαση των διεθνών κανονιμών από τον  κυβερνήτη και το πλήρωμα του αμερικανικού αντιτορπιλικού περί ασφαλούς πλεύσης και αποφυγής συγκρούσεων με βάση τις διμερέις συμφωνίες των δύο υπερδυνάμεων του 1972 (που είχαν υπογραφτεί από τις κυβερνήσεις Νίξον και Μπρέζνιεφ.
« Οι Αμερικανοί παραβίασαν τον κανόνα 13 , ο οποίος ορίζει ότι κάθε προσπέραση πλοίου θα πραγματοποιείται όσο γίνεται πιο μακριά από την πορεία άλλου σκάφους και το άρθρο 15  το οποίο ορίζει περί των διελεύσεων ότι εάν  υπάρχει  αλλαγή στις θέσεις δύο πλοίων  και τα δύο είναι συνυπέυθυνα κατά την  προσπέραση να κινούνται όσο γίνεται πιο μακριά ».
«Οι Αμερικανοί παραβίασαν την παράγραφο 1 του άρθρου 3 της συμφωνίας  Ρωσίας-ΗΠΑ , που αναφέρει ότι τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια κοντά το ένα στον άλλο,  θα πρέπει να παραμένουν  σε απόσταση, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της σύγκρουσης».
Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ ήταν μακροσκελέστατη και λεπτομερής. 
Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά νεύρα στην Ουάσιγκτον καθώς θεωρούν ότι εμφανίζεται στον πλανήτη ότι η Ρωσία βγαίνει κερδισμένη από την συριακή σύγκρουση αντίθετα για τους Αμερικανούς έχει επικρατήσει η διάχυτη εντύπωση (που ισχύει) ότι αυοί είναι οι υπεύθυνοι που προκάλεσαν την δημιουργία των ισλαμιστικών οργανώσεων και του ISIS που αιματοκυλύον τον συριακό λαό και καταστρέφουν μνημεία ανεκτίμητα για την Ιστορία της Ανθρωπότητας.
Υπάρχουν κάποιες αναφορές από ΗΠΑ ότι το βαθύ αμερικανικό κράτος φοβούμενο την συνεχόμενη οικονομική καθίζηση και την ολοένα αυξανόμενη ισχύ της Ρωσίας πρωτίστως και της Κίνας δευτερευόντως και ότι στο μέλλον δεν θα μπορούν οι ΗΠΑ να κρατήσουν την παγκόσμια κυριαρχία, επιθυμεί έναν σύντομο Γ' ΠΠ τον οποίο από κακή πληροφόρηση θεωρούν ότι μπροούν να κερδίσουν χωρίς αμοιβαία πυρηνική καταστροφή ώστε να διαγραφούν παγκοσμίως τα υπέρογκα χρέη των οικονομιών.
Μετά το πρόσφατο περιστατικό όπου δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24 εκτέλεσαν εικονικές προσβολές εναντίον του αμερικανικού αντιτορπιλικού "Donald Cook" στην Βαλτική αλλά και το προ δύο ετών επεισόδιο στην Μαύρη θάλασσα όπου πάλι πολεμικά αεροσκάφη Sukhoi-24 του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας υποχρέωσαν το αντιτορπιλικό του αμερικανικού Ναυτικού USS Ross κλάση Arleigh Burke να αποχωρήσει από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, στα όρια των οποίων εκινείτο, ήθελαν οι Αμερικανοί κάπως να «ρεφάρουν» κάνοντας κάποια... τεξανική «μαγκιά».
Μόνο που το ρωσικό πλοίο παρέμεινε στην πορεία του σταθερό, αυτοί αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν την δική τους συνεπώς, αυτοί είναι που έχασαν με βάση τους κανόνες του «chicken game».
pronews