29.4.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Συνελήφθη (πάλι...) επαγγελματίας πωλήτρια λαθραίων τσιγάρων

ΓΕΜΙΣΕ  ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ..."ΣΤΟΥΚΑΣ"

Κατασχέθηκαν  περισσότερα από (9.000) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (78) συσκευασίες λαθραίου καπνού

Η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη γυναίκας, που δραστηριοποιείται (κατ επάγγελμα-και ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερη) στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού και την κατάσχεση χιλιάδων αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων.

Πρόκειται για 64χρονη ομογενή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα. 


Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (27-04-2016), στο κέντρο της πόλης, η συλληφθείσα, κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (88) πακέτα τσιγάρα και (3) συσκευασίες καπνού, που στο σύνολό τους, δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου.


Ακολούθησε έλεγχος στην οικία της 64χρονης, κατά τον οποίο κατασχέθηκαν επιπλέον, (9.030) λαθραία πακέτα τσιγάρα και (75) επίσης λαθραίες, συσκευασίες καπνού.   
Θα πρέπει να έχουν υπ όψη τους οι υποψήφιοι αγοραστές τέτοιων τσιγάρων, ότι τα συγκεκριμένα, συν τοις άλλοις,  είναι εξαιρετικά τοξικά και φυσικά πολύ περισσότερο καρκινογόνα από τα νόμιμα. Θα έπρεπε δείγματα από τα τσιγάρα αυτά, να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ) για να εξετασθούν και να απαγγελθούν -εφ όσον αποδειχθεί η επικινδυνότητά τους- κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε όλους τους διακινητές αυτών και να μην περιορίζεται η δίωξη μόνο στη φοροδιαφυγή. Πρωτεύει η υγεία των πολιτών.