27.4.16

ΚΥΠΡΟΣ: Ευχή-γκάφα του Αναστασιάδη για την Εθνική Φρουρά!

Αποδεικνύεται, ότι και η Κύπρος..."ψώνισε ηγέτη από σβέρκο" !!! Juan

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάσδης ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν και τώρα εμφανίζεται πρόθυμος να βρεθεί μια “λύση” για το Κυπριακό ακόμη και μέσα στο 2016. Οι απόψεις του κρίνονται,αλλά θα πρέπει ως ηγέτης της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι λίγο πιο προσεκτικός όταν μιλά δημόσια. Ειδικά όταν μιλά σε στρατιωτικούς.

Επισκεπτόμενος το Στρατόπεδο Αντ/γου Βασίλειου Καποτά με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ο κ.Αναστασιάδης είπε ότι “η απόφαση για μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν σημαίνει αποδυνάμωση αλλά αντίθετα ενδυνάμωση”  και ευχήθηκε αυτό το Πάσχα να είναι το τελευταίο που “περνά ο λαός και η πατρίδα μας το Γολγοθά της κατοχής”. Στην συνέχεια της ομιλίας του όμως ευχήθηκε αυτή  να είναι η τελευταία προσπάθεια να διατηρούμε στρατεύματα προκειμένου να προασπίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία”!!! Με ποιο άλλο τρόπο δηλαδή σκέφτεται ότι θα προασπίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας,ακόμη κι αν προκύψει η …λύση;
Η Κύπρος έχασε έδαφός της με εισβολή. Προσπαθεί να το ανακτήσει με συνομιλίες δεκαετιών που μέχρι στιγμής δεν έχουν οδηγήσει πουθενά. Και είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα οδηγήσουν κάπου. Συνεπώς το να εκφράζει κάποιος την…ευχή να είναι η τελευταία χρόνια που η Κυπριακή Δημοκρατία θα διατηρεί στρατεύματα είναι μάλλον…ανατριχιαστικό! Ειδικά όταν αυτός είναι ο πρόεδρός της!