5.3.16

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ Τουρκικοί βομβαρδισμοί στην Συρία - Μόσχα προς Αγκυρα: "Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι προκλήσεις σας" (vid)


Νέα ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις με οργισμένη ανακοίνωση να εκδίδεται από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, συνοδευόμενη από βίντεο που αποδεικνύουν ότι ο τουρκικός Στρατός έβαλλε 60 φορές με πυροβόλα αρμάτων μάχης και πυροβολικό όχι μόνο  κατά κουρδικών θέσεων στην Συρία, αλλά και κατά ομάδας ξένων δημοσιογράφων στην Λαττάκεια. 

  Η ανακοίνωση συνοδεύθηκε από σειρά βίντεο τα οποία αποδεικνύουν πως η Αγκυρα αποπειράθηκε να δολοφονήσει κατά συνολικά 33 Ρώσοι και ξένοι δημοσιογράφοι από Κίνα, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά, Βουλγαρία και Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων ανταποκριτές του ισπανικού και αραβικού RT στην βόρεια Λαττάκεια

"Η Άγκυρα είναι πλήρως υπεύθυνη για τις εχθροπραξίες που συνεχίζονται στο Χαλέπι και στην Ιντλίμο καθώς συνεχίζει σταθερά να προμηθεύει με όπλα τους τρομοκράτες και να σφυροκοπά με το πυροβολικό της τους Κούρδους του YPG που μάχονται εναντίον της al-Nusra Front" ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. 
  "Κομβόι φορτηγών με υλικό και πυρομαχικά περνούν τα σύνορα από την Τουρκία στην Συρία συνεχώς.
 Κατευθύνονται αποκλειστικά σε περιοχές που ελέγχουν οι τρομοκρατικές ομάδες al-Nusra Front και Ahrar ash-Sham"
είπε ο Στρατηγός Kuralenko, διοικητής του ρωσικού κέντρου στην βάση Hmeymim.   "Η Τουρκία με το πυροβολικό σφυροκοπά τους Κούρδους  που πολεμούν την Nusra Front από φυλάκιο στην περιοχή Yanankey, αυτές οι πράξεις εμποδίζουν την αποκατάσταση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ" είπε ο Kuralenko   "Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν υπάρξει 27 παραβιάσεις της εκεχειρίας, επτά στην Ιντλίμπ, Δαμασκός, Χομς, Νταρά, Λαττάκεια και οκτώ στο Χαλέπι. 
Αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο. Εχει δοθεί εντολή στην ρωσική Αεροπορία να εντοπίσει και να καταστρέψει αυτά τα κομβόί".  
 Σε νέο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα οι τρομοκράτες της Jabhat Al-Nusra έχουν στήσει στρατόπεδα δίπλα στα σύνορα και λαμβάνουν προμήεθεις από την Τουρκία μεταδίδει η ρεπόρτερ του RT, Lizzie Phelan. 
  Πλήρωμα του RT μαγνητοσκόπησε το κομβόι τη στιγμή που περνούσε από το πέρασμα Bab al-Salam στα τουρκοσυριακά σύνορα με προορισμό την βόρεια πόλη Azaz η οποία ελέγχεται εν μέρη από την Al-Nusra. 
 "Μπορούμε να δούμε την σημαντική συνοριακή πόλη Azaz για την οποία η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει το YPG από το να την καταλάβει. Λίγο παρακάτω μπορείτε να δείτε το συνοριακό πέρασμα Bab al-Salam και το κομβόι  με προορισμό την Azaz από την Τουρκία" αναφέρει ο ανταποκριτής του RT. 
  "Όταν εστιάζουμε μπορούμε να δούμε τουρκικά στρατιωτικά οχήματα ένα χλμ μακριά και λιγότερο και λίγο πιο μπροστά είναι ένα μικρό χωριό που το YPG ισχυρίζεται πως αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης της al-Nusra.
 Πιο πέρα μπορούμε να δούμε την τουρκική σημαία να κυματίζει...κανονική προμήθεια όπλων από την Τουρκία προς το στρατόπεδο της al-Nusra λέει το YPG" είπε η Phelan.   O επικεφαλής του YPG στην Afrin, Abdu Ibrahim, λέει ότι η Τουρκία παρέχει υποστήριξη στις τρομοκρατικές ομάδες...  
 "Όταν έχουν Κούρδο αιχμάλωτο τον παραδίδουν στην Al-Nusra ενώ όταν έχουν ισλαμιστή του ISIS τον στέλνουν σε τουρκικό νοσοκομείο"!  
 "Βρέθηκαν τουρκικές ταυτότητες, διαβατήρια και πυρομαχικά όλα από την Τουρκία..."   "Η Τουρκία υποστηρίζει ISIS και Al-Qaeda. 
Μας χτυπούν με το πυροβολικό γιατί θέλουν την γη μας και όχι να μας βοηθήσουν. Η Τουρκία υποστηρίζει την Al Nusra εναντίον μας" λέει ο Abu Jouma Benawii, στρατηγός του FSA και συνιδρυτής της Jaish al-Thuwar (Army of Revolutionaries) στο RT.   
Toυρκομάνοι έχουν μεταφέρει όπλα και άρματα μάχης Τ-55 σε καταυλισμό προσφύγων, τον Al-Yamadi, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας αποκαλύπτει το Al-Masdar News  δίνοντας στην δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν την κατασκευή και την τοποθεσία αρκετών στρατοπέδων κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Λαττάκειας.      

πηγη pronews