22.3.16

Τουρκική εμπλοκή στις επιθέσεις των Βρυξελλών; - Τί είχε πει ο Ρ.Τ.Ερντογάν πέντε ημέρες πριν - Συλλήψεις Τούρκων ισλαμιστών (φωτό, vid)


ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ... 

του Βασίλη Καπούλα
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν είχε "προαναγγείλει" τις βομβιστικές επιθέσεις στο Βέλγιο χαρακτηρίζοντας το "ανέντιμο και ανειλικρινές" ενώ η Βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους και συλλήψεις σε συνοικία με τουρκικής καταγωγής κατοίκους στην περιοχή Schaerbeek.
 
Μόλις πέντε ημέρες πριν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ.Τ.Ερντογάν, είχε μιλήσει για βομβιστικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβανομένου και του Βελγίου!
 
"Δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί η βόμβα που εξερράγη στην Άγκυρα να μην εκραγεί στις Βρυξέλλες ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη" είχε πει ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατά την διάρκεια της τελετής για την μάχη στην Gallipoli στην πόλη Canakkale στις 18 Μαρτίου.
 
"Τα φίδια με τα οποία κοιμάστε μαζί μπορούν να σας δαγκώσουν οποιαδήποτε στιγμή" πρόσθεσε.
 
"Το Βέλγιο είναι αμφιλεγόμενο προς τους Κούρδους του PKK".
 
"Πολλές χώρες δεν μπορούν να υιοθετήσουν μια ισχυρή στάση εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων".
 
"Αυτά τα κράτη είναι ανέντιμα, ανειλικρινή, χορεύουν σε ναρκοπέδιο... Δεν ξέρετε πότε το πόδι σας θα πατήσει νάρκη αλλά θα συμβεί" τόνισε...
 
Ο Ερντογάν είχε διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι οι βελγικές αρχές επέτρεψαν πρόσφατα σε υποστηρικτές του ΡΚΚ να υψώσουν σημαίες κοντά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
«Oρισμένα κράτη υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα "τρομοκρατικές" οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν ενωθεί εναντίον του κράτους. "Σήμερα σηκώνουν τις σημαίες και τις αφίσες. Ποιόν προσπαθείτε να ξεγελάσετε;».
 
«Όλα αυτά σημαίνουν ότι ενέδωσαν στην τρομοκρατία».
ην Κυριακή ο Βέλγος πρέσβης στην Άγκυρα είχε κληθεί στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου του είχε επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για την δράση του PKK στις Βρυξέλλες!
 
Ταυτόχρονα, η Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο του Βελγίου στην Τουρκία έκλεισαν χωρίς να έχει δοθεί περαιτέρω εξήγηση.
 
Σύμφωνα με το CNN Turk όλες οι συνεντεύξεις, οι εκδόσεις θεωρήσεων και άλλες δραστηριότητες θα ακυρωθούν για αύριο και μεθαύριο.
 
Την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης ανέλαβαν οι ισλαμιστές του ISIS...
 
Το επίπεδο ασφάλειας και τρομοκρατικής απειλής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες έχει ανέβει από το "κίτρινο" στο "πορτοκαλί".
 
Μέχρι τώρα οι νεκροί είναι 34 και 230 οι τραυματίες, 130 στο Μετρό και 100 στο Αεροδρόμιο.
 
Δύο άτομα έχουν συλληφθεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν τοποθετήσει καρφιά μαζί με τις βόμβες για να επιφέρουν μέγιστες απώλειες.
 
Συναγερμός έχει σημάνει σε Λονδίνο,Φρανκφούρτη, Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
 
Τα σύνορα Γαλλίας-Βελγίου έκλεισαν ενώ το επίπεδο ασφαλείας έχει αυξηθεί στους πυρηνικούς σταθμούς.
 
Ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι "Η Ευρώπη είναι σε πόλεμο" και η "Γαλλία έχει κινητοποιήσει 1600 αστυνομικούς και στρατιώτες και 400 έχουν αναπτυχθεί στο Παρίσι. Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής είναι κόκκινο".
 
Υπάρχουν πληροφορίες ότι βρέθηκε ζώνη με εκρηκτικά  που δεν πυροδοτήθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ενώ ερευνάται και ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε σε Πανεπιστήμιο στην βελγική πρωτεύουσα.
 
 
H φωτογραφία των δραστών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews