22.3.16

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Τώρα που ο Β. Σόιμπλε εμπιστεύεται τον Α. Τσίπρα να πάψει να τον εμπιστεύεται ο λαός


Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Τώρα που ο Σόιμπλε δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Αλ. Τσίπρα, είναι ολοφάνερο γιατί δεν πρέπει να τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, και πρόσθεσε: «Έχει άλλωστε δηλωθεί ξεκάθαρα ότι η ‘εμπιστοσύνη’ συνδέεται με την κατάλυση της δημοκρατίας και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας».

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, οι πρώτες δηλώσεις εμπιστοσύνης της Κομισιόν ήρθαν το καλοκαίρι «όταν το ‘όχι’ του λαού έγινε ‘ναι’ του Αλ. Τσίπρα». «Το “όχι” κλόνιζε την εμπιστοσύνη», πρόσθεσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «Σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, ενώ θρηνούμε μωρά - θύματα της εκτρωματικής συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, η ...εμπιστοσύνη απογειώνεται».
Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, την ίδια ώρα καταβυθίζονται όχι μόνο οι λέμβοι των προσφύγων, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και το διεθνές δίκαιο, υπό το βλέμμα Τούρκων «επιτηρητών».
Καταλήγοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι «με τις ευλογίες του, η Τουρκία βαφτίστηκε 'ασφαλής χώρα'». «Στα θύματα ακραίων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μοιράσει τριαντάφυλλα», προσθέτει.
eklogika.gr