12.3.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 4 ΕΝΟΠΛΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΣΤΑ ...ΠΡΑΣΣΑ!


Συνελήφθησαν έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών, (4) άτομα, τα οποία αφού διέρρηξαν διαμέρισμα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τραπούν σε φυγή

Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, επιτέθηκαν σε προσδραμόντα αστυνομικό

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια, πιστόλι κρότου κ.α.


Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούν αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (21) ετών για το αδίκημα της ληστείας κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθησαν έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τέσσερα (4) άτομα, τα οποία, αφού προέβησαν σε διάρρηξη διαμερίσματος, προσπάθησαν να διαφύγουν.

Πρόκειται για δύο (2) ομογενείς ηλικίας 25 και 26 ετών, 21χρονο ημεδαπό και 21χρονο αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργίας, παράβασης Νόμου περί όπλων, αντίστασης, απείθειας, παράνομης κατακράτησης, αντίστασης, αντιποίησης αρχής, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, διατάραξης οικιακής ειρήνης, κατοχή εκρηκτικών υλών και παράβαση Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (11-03-2016), οι συλληφθέντες διέρρηξαν διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς. Κατά την άφιξη προσδραμόντων αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας στο σημείο, οι παραπάνω επιτέθηκαν, σε έναν εξ αυτών, τραυματίζοντάς τον,  σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Στη συνέχεια, μεταπήδησαν σε μπαλκόνι γειτονικού διαμερίσματος, προσπαθώντας να το διαρρήξουν, ενώ δύο εξ αυτών μεταπήδησαν και σε έτερο μπαλκόνι διαμερίσματος, όπου αφού εισήλθαν στο εσωτερικό του (απουσία ενοίκων) θραύοντας την τζαμαρία, προσπάθησαν να διαφύγουν, καταρριχώμενοι σε διαμέρισμα χαμηλότερου ορόφου, ανεπιτυχώς, καθώς οι αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν άπαντες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν, τόσο στην κατοχή τους, όσο και στις οικίες τους, εξειδικευμένα διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια, πιστόλι κρότου με (56) φυσίγγια, μικροποσότητα χασίς και άλλα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων εξετάζεται.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούν αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (21) ετών για το αδίκημα της ληστείας κατ’ εξακολούθηση.

Ο αστυνομικός, που δέχτηκε την επίθεση, μετέβη σε Νοσοκομείο, όπου αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις, αποχώρησε.