3.2.16

Μπλόκο στην Κω - Στα "χωράφια" προσγειώθηκε ο Καμμένος! ΦΩΤΟ


Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί επίταξης των σημείων που θα γίνει το hotpost στη Κω,  δημιούργησαν ένταση, με αποτέλεσμα να στηθούν μπλόκα για την σημερινή επίσκεψή του στο νησί και να αναγκαστεί να προσγειωθεί σε .... "χωράφια" και όχι στο αεροδρόμιο του νησιού. 
Πρόκειται ουσιαστικά για νέο επεισόδιο στην κόντρα του δημάρχου Κω με την κυβέρνηση, καθώς αντιδρά στην ίδρυση hotspot στο νησί, σε αντίθεση με όλα τα άλλα νησιά, οι κάτοικοι των οποίων συνεργάζονται προς την κατεύθυνση της επίλυσης. Να θυμήσουμε ότι το προσφυγικό έχει αναχθεί σε "θέμα ύψιστης εθνικής προτεραιότητας" και έχει ανατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις η οργάνωση των χώρων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος χθες στην πρόοδο των εργασιών που έχει σημειωθεί σε κάθε νησί, παρουσίασε τις διαφωνίες που έχουν προκύψει από τους ιδιοκ΄τητες του χώρου που έχει επιλεγεί μετά από πρόταση του δημάρχου Κω, και δήλωσε ότι εάν τελικά καθυστερήσουν κι άλλο, με τα προβλήματα των ιδιοκτητών,  οι εκτάσεις στην Κω θα επιταχθούν. Συγκεκριμένα είπε: "στην Κω υπήρχε ένα πρόβλημα σε σχέση με διαμαρτυρίες. Κάποιοι ήθελαν τα hot spot να είναι στο κέντρο της πόλης, αλλά υπάρχουν πέντε προτάσεις του Δημάρχου, δεχόμαστε τη μια πρόταση που είναι πράγματι ικανοποιητική... είναι για μια περιοχή 40 στρεμμάτων η οποία ανήκει κατά 50% στην Εκκλησία και κατά 50% σε δύο ιδιοκτήτες. Εμείς θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις τοπικές ανάγκες. Αφού το ζήτησε, λοιπόν, ο Δήμαρχος, θα προχωρήσουμε σε επίταξη της περιοχής αυτής και στη δημιουργία του στρατοπέδου."

Διαβάστε ΕΔΩ: Το πλήρες σχέδιο του ΥΕΘΑ για το προσφυγικό - Οι λεπτομέρειες για τα hotpost και τα στρατόπεδα

Αξίζει να σημειώσουμε οτι σήμερα στις 7π.μ έφτασε στην Κω με C-130 διμοιρία ΜΑΤ, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις είχαν γίνει γνωστές οι προετοιμασίες για τις διαμαρτυρίες. Ομάδες διαδηλωτών είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο χώρο όπου έχει επιλεγεί για το hotpost και σημειώθηκαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ. Το ελικόπτερο "σινούκ" που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προσγειώθηκε σε άλλο χώρο και η επίσκεψη έγινε σύντομη. Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Λέρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου κλιμάκιο υπό τον Πάνο Καμμένο επισκέφθηκε την Κω και επιθεώρησε την περιοχή που θα γίνει το κέντρο. Στη συνέχεια αναχώρησαν για τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο  και τη Λέσβο. 


Νωρίτερα,  ιστοσελίδα kostoday.gr υποστήριζε ότι δεν ηταν εφικτή η πρόσβαση προς στο ακίνητο του Νίκου Κανταρζή, το οποίο προτάθηκε για hot spot στο νησί της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες της Kostoday, ενώ ο κ. Καμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα Ιπποκράτης, τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου Chinook. 
Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς Λέρο.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες της kostoday.gr κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στην περιοχή, ενώ κλούβα της αστυνομίας και αυτοκίνητο του στρατού απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο ακίνητο. Επίσης, στο Λινοπότι βρίσκονται εξίσου συγκεντρωμένοι πολίτες της Κω, αφού είχαν πληροφορηθεί πως ο υπουργός θα περνούσε από εκεί, κάτι που τελικώς δεν έγινε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς αν κατευθυνθούν προς το ακίνητο Κανταρζή.



 

 

 

 

onalert