1.2.16

Bίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά θέσεις μέσα στην Συρία - Διάβημα Ρωσίας σε ΝΑΤΟ


MIG-29SM ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΤΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε καταγγελία στο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ δείχνοντας βίντεο που αποδεικνύει ότι τουρκικό πυροβολικό και άρματα μάχης σφυροκοπούν περιοχές στην Συρία!  
 O στρατηγός Igor Konashenkov είπε ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ζήτησε εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ, το Πεντάγωνο και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για το περιστατικό! 

  Ο στρατηγός Igor Konashenkov έδειξε το βιντεο που δείχνει τμήμα των συνόρων Συρίας-Τουρκίας και τις τουρκικές εγκαταστάσεις οι οποίες δεν είχαν δεχτεί πυρά.  
 Σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο, το Υπουργείο Άμυνας έλαβε το βίντεο από το Γενικό Επιτελείο της Συρίας μέσω ομάδας που ανήκει στην πατριωτική αντίσταση και δείχνει "πυροβολικό που είχε αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας. 
  "Το τουρκικό πυροβολικό σφυροκόπησε θέσεις μέσα στο έδαφος της Συρίας και χτύπησε κατοικημένη περιοχή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 
Είναι μια ισχυρή απόδειξη ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν με πυροβολικό εγκαταστάσεις μέσα στο έδαφος της Συρίας"!  
 "Αυτοί που μας προειδοποίησαν εμάς για συνέπειες...να σκεφτούν πρώτοι την παγίδα που έστησαν να μην πέσουν μέσα από τους Τούρκους συνεργάτες τους"! 

  "Όσον αφορά τους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον ενάεριο χώρο τους, αυτό δνε υποστηρίζεται από κάποια πραγματική απόδειξη αλλά πρόκειται για μια προσχεδιασμένη πρόκληση" ανέφερε το ρωσικό ΥΠ.ΑΜ. 
  "Αυτή η υστερία  της τουρκικής πλευράς την αποία εμείς αποκαλούμε ως αβάσιμη προπαγάνδα μοιάζει με προσχεδιασμένη πρόκληση" είπε ο Igor Konashenkov.  

 Ταυτόχρονα η Ρωσία παρέδωσε στην Συρία μαχητικά MiG-29SM για να περιπολούν στα σύνορα με την Τουρκία και με εντολή να καταρρίψουν οποιοδήποτε τουρκικό μαχητικό μπει στον εναέριο χώρο.  
 Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία αναβάθμισε εννέα συριακά MiG-29 σε MiG-29SM με ραντάρ ZHUK-M, πυραύλους R77 και βόμβες KAB-500S-E    
Το MiG-29SM μπορεί να εντοπίζει δέκα στόχους και να εμπλέκει τέσσερις καλύπτοντας 120 χλμ και 5 χλμ πλάτος και έχουν λάβει εντολή να καταρρίψουν οποιοδήποτε τουρκικό μαχητικό μπει στον εναέριο χώρο της Συρίας. 

  Με την κίνηση αυτή "σπάει" η συμφωνία Συρίας-Τουρκίας που είχε υπογραφεί το 1998 επί Hafez Assad και η οποία έλεγε ότι "κανένα μαχητικό της Συρίας δεν θα πλησίαζε στα 15 χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία.   

Με βάση αυτή την συμφωνία η Συρία είχε εξορίσει τότε τον Κούρδο ηγέτη Α.Οτσαλάν. Η Τουρκία είχε τότε συγκεντρώσει 10.000 στρατό στα σύνορα και απειλούσε με εισβολή.   Η συμφωνία του 1998 περιελάμβανε επίσης την μη ανάπτυξη τάγματος στην περιοχή αλλά θα υπάρχουν μόνο αξιωματούχοι και συνοριοφύλακες. 

  Η συμφωνία αυτή πλέον δεν υπάρχει και το όνειρο περί "τουρκικής ζώνης ασφαλείας" έλαβε τέλος οριστικά.  
 Η Συρία αποκτά και πάλι την εθνική της κυριαρχία την οποία είχε χάσει το 1998 και το 2011.



pronews