30.1.16

Ρεσιτάλ Αυτιά: Θέλετε να δώσετε άδεια σε Τούρκο, ενώ κλείνετε τα κανάλια;


Μετά την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, σε τηλεοπτικό επίπεδο επικρατεί αναβρασμός, καθώς οι επιχειρηματίες που έχουν πολυετή εμπλοκή, ανησυχούν για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να δώσει συγκεκριμένο αριθμό αδειών, πιθανότατα όχι πάνω από 4-5.


Μια τέτοια εξέλιξη θα συνεπάγεται ότι αρκετά από τα μεγάλα κανάλια που εκπέμπουν σήμερα, και έχουν συνδέσει τη διαδρομή τους με επιχειρηματικά συμφέροντα και την ακραία παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, θα βρεθούν εκτός νυμφώνος, μιας και είναι καταχρεωμένες και προβληματικές επιχειρήσεις, που στηρίζονται σε τραπεζικά δάνεια τα οποία εκκρεμούν, χωρίς τα κανάλια αυτά να μπορούν να προσελκύσουν νέα χρηματοδότηση, για να είναι βιώσιμα.
Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε μέσα από την πρωινή εκπομπή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Αυτιάς. Ο γνωστός δημοσιογράφος, με το αυθόρμητο ύφος… έδωσε ρεσιτάλ, με καλεσμένο τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Αναφερόμενος λοιπόν στον Βασίλη Λεβέντη και μια αποστροφή του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, για την πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να δώσει άδεια τηλεοπτικού καναλιού σε Τούρκο επιχειρηματία, ο Γιώργος Αυτιάς είπε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή: “Θέλετε να κλείσετε κανάλια, και την ίδια στιγμή να δώσετε άδεια σε Τούρκο;”.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από την πλευρά του αντέδρασε έντονα, αναφερόμενος στην πολυετή ανομία που επιρκατεί στον χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ.
ysterografa