31.12.15

Το Πεκίνο ψήφισε νόμο που επιτρέπει την αποστολή κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό! - Ετοιμάζεται για Συρία; (vid)


ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΔΥΝΑΜΗΣ 5.000 ΑΝΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ "ΠΛΕΥΡΟ" ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ 

Τον πρώτο αντιτρομοκρατικό νόμο που θα επιτρέπει την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό για συμμετοχή σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις έθεσε σε εφαρμογή το Πεκίνο εν μέσω φημών ότι ήδη ετοιμάζεται μια δύναμη 5,000 ανδρών των κινεζικών Ειδικών Δυνάμεων για αποστολή στη Συρία με στόχο την εξουδετέρωση των Ουιγούρων Τούρκων που πολεμούν κατά της νόμιμης κυβέρνησης Μ.Άσαντ στο πλευρό του ISIS, της Αλ Νούσρα και της Τζέις Αλ Ισλάμ.   
 Είναι ο πρώτος κινεζικός αντιτρομοκρατικός νόμος που τίθεται σε εφαρμογή, και είναι η πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία του κινεζικού έθνους που οι κινεζικές ΕΔ εξουσιοδοτούνται για επιχειρήσεις μακράν της κινεζικής επικράτειας, με αφορμή την εθνική ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, "σπάζοντας" έτσι μια γεωπολιτική απομόνωση χιλιάδων ετών.  
 Ο νόμος εγκρίθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα και τον κόσμο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την ανατίναξη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο, και τον αιματηρό πόλεμο στην Συρία κατά των ισλαμιστών με προεξάρχον την εγκληματική οργάνωση Daesh (Islamic State) καθώς όλα δείχνουν ότι οι τρομοκρατικές απειλές θα αυξηθούν.  
 Σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος του Κουμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Zhang Dejiang,ο νέος νόμος έχεις ως στόχο να εντατικοποιήσει τα μέτρα πρόβλεψης και τιμωρίας τρομοκρατικών πράξεων ενώ οι μυστικές υπηρεσίες του Πεκίνου θα συνεργάζονται με τις αντίστοιχες άλλων κυβερνήσεων και διεθνείς οργανισμούς στην ανταλλαγή πληροφορίών, στην επιβολή του νόμου και στον έλεγχο των διεθνών κεφαλαίων τα οποία χρηματοδοτούν τρομοκρατικούς πυρήνες.   
  Σύμφωνα με τον νόμο τηλεφωνικές εταιρείες και πάροχοι διαδικτύου θα προσφέρουν τεχνική βοήθεια και υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένου της κρυπτογράφησης, στις αστυνομικές αρχές και στις δυνάμεις ασφαλείας για την πρόληψη και διερεύνηση τρομοκρατικών ενεργειών. 
  Θα είναι υποχρεωτικό για αυτούς να εμποδίζουν την διάθεση πληροφοριών σχετικά με την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό.   Πριν από την περασμένη Κυριακή η Κίνα δεν διέθετε αντιτρομοκρατική νομοθεσία, αν και υπήρχαν κάποια σχετικά νομοθετήματα όπως τα Criminal Law, Criminal Procedure Law και Emergency Response Law.  
 Οι φήμες λένε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί μια δύναμη 5,000 ανδρών για άμεση εμπλοκή στη Συρία, και ανήκουν στην "αφρόκρεμα" των κινεζικών ΕΔ, και συγκεκριμένα στις μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων "Siberian Tiger" και "Night Tiger", οι οποίες εξουσιοδοτήθηκαν από το Κογκρέσσο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την Κυριακή.  
 Η αποστολή των ανδρών θα έχει ως στόχο να προσφέρει άμεση βοήθεια στις ρωσικές επιχειρήσεις αλλά και να αποτρέψει το ενδεχόμενο επιστροφής κάποιων Ουιγούρων Τούρκων πίσω στην Κίνα με την "τεχνογνωσία" και τις εμπειρίες που θα έχουν αποκτήσει στην συριακή σύγκρουση.  
 Το Πεντάγωνο έχει "θορυβηθεί" με την εξέλιξη αυτή, καθώς η αμερικανική πολιτική στο συριακό ζήτημα θα έχει καταφέρει να να μετατρέψει σε παγκόσμιες υπερδυνάμεις που θα επεμβαίνουν μακριά από το έδαφός τους όπου χρειαστεί, Ρωσία και Κίνα. ]

pronews