12.12.15

Προσαγωγές λαθρομεταναστών - Αστυνομική επιχείρηση στο ταε κβο ντο -

Γάϊδαροι μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα!!! ΑΛΕΞ

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η κατάσταση στο Ταε Κβον Ντο όπου βρίσκονται εκατοντάδες από τους λαθρομετανάστες μετά τη μεταφορά τους από την Ειδομένη. 

  Ενδεικτική του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο κλειστό γήπεδο είναι η ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου για την οποία χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 


Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, μάλιστα, χρειάστηκε να προχωρήσουν σε περίπου 100 προσαγωγές ενώ σε δεύτερη φάση αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των μεταναστών προκειμένου να απομονωθούν οι ομάδες εκείνες που δημιουργούν την ένταση. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, είναι πιθανόν ορισμένοι λαθρομετανάστες να οδηγηθούν σε άλλο χώρο.   Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο όταν ένας μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νομίζοντας ότι του έκλεψαν το κινητό του και το εισιτήριο του για τα μέσα μεταφοράς!  

 Ο μαροκινής καταγωγής άνδρας έβγαλε απο τα πράγματα του ενα ξυραφάκι και απείλησε μα κόψει τις φλέβες του εάν δεν του επέστρεφαν τα πράγματα του. Αμέσως στις αθλητικές εγκαταστάσεις σήμανε συναγερμός και στο κλειστό μπήκε μια διμοιρία των ΜΑΤ. Αφού ακινητοποίησαν τον λαθρομετανάστη και ηρέμησαν τα πνεύματα ο ίδιος ξανακοίταξε τα πράγματα του και βρήκε το κινητό του ενώ το εισιτήριό του αποδέχθηκε πως το είχε στην τσέπη του.   
Όπως ανέφερε ο φύλακας της εγκατάστασης, είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ των λαθρομεταναστών.
 Εγινε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο και ο Μαροκινός οδηγήθηκε με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.   Την ίδια ώρα ανήσυχος για συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες στα hotspots εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολιτη Νίκος Τόσκας. 
  «Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους στα hot spots, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. 
Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι' αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στην εφημερίδα Αγορά.